Dalglish odletel kljub veliki meri spoštovanja

Foto: EPA
Foto: EPA
Angleški nogometni klub Liverpool, ki je letošnjo sezono končal na osmem mestu, je odpustil trenerja Kennyja Dalglisha. Vodstvo kluba je sporočilo, da je Dalglishevo pogodbo prekinila ameriška družba Fenway Sports Group, ki je lastnica rdečih. Dalglish je Liverpool prevzel januarja 2011, ko je na trenerski stolček sedel namesto Roya Hodgsona.
Oglej si celoten članek

Dalglish je Liverpoolu prinesel prvo lovoriko po šestih letih, potem ko je osvojil angleški pokal in moštvu zagotovil mesto v evropski ligi. Liverpool se je uvrstil tudi v finale pokala FA, kjer ga je nato premagal Chelsea.

"V veliko pogledih je srce in duša kluba. Predstavlja vse, kar je dobro pri Liverpoolu. Vedno je najprej izpostavljal klub in navijače. Kenny bo vedno del družine na Anfieldu," je dejal lastnik Liverpoola John Henry in dodal: "Rezultati v Premier League so bili razočaranje in verjamemo, da rabimo spremembo."

Predsednik kluba Tom Werner je prav tako podal obrazložitev, zakaj so se v klubu morali tako odločiti. "Kenny je v klub prišel na našo prošnjo, v času, ko ga je Liverpool resnično potreboval. Ni prosil za mesto glavnega trenerja, ampak je bil tja postavljen. To je storil zato, ker je vedel, da ga klub potrebuje. V zadnjem letu in pol je za stabilizacijo Liverpoola naredil več kot kdorkoli drug in naš pogled ponovno usmeril naprej. Dolgujemo mu veliko hvaležnosti. Vendar rezultati v Premier League so bili veliko razočaranje in če hočemo graditi na napredku, ki je že bil storjen, potem je čas za spremembe. Zavezani smo k zagotavljanju uspehov za naše privržence in naša želja je vrniti klub tja, kamor spada – v elitna tekmovanja Anglije in Evrope," je zapisal Werner.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.