Šport > Nogomet
25 ogledov

Dalglish odletel kljub veliki meri spoštovanja

Dalglish Liverpool Stoke Anfield Premier League EPA
Angleški nogometni klub Liverpool, ki je letošnjo sezono končal na osmem mestu, je odpustil trenerja Kennyja Dalglisha. Vodstvo kluba je sporočilo, da je Dalglishevo pogodbo prekinila ameriška družba Fenway Sports Group, ki je lastnica rdečih. Dalglish je Liverpool prevzel januarja 2011, ko je na trenerski stolček sedel namesto Roya Hodgsona.

Dalglish je Liverpoolu prinesel prvo lovoriko po šestih letih, potem ko je osvojil angleški pokal in moštvu zagotovil mesto v evropski ligi. Liverpool se je uvrstil tudi v finale pokala FA, kjer ga je nato premagal Chelsea.

"V veliko pogledih je srce in duša kluba. Predstavlja vse, kar je dobro pri Liverpoolu. Vedno je najprej izpostavljal klub in navijače. Kenny bo vedno del družine na Anfieldu," je dejal lastnik Liverpoola John Henry in dodal: "Rezultati v Premier League so bili razočaranje in verjamemo, da rabimo spremembo."

Predsednik kluba Tom Werner je prav tako podal obrazložitev, zakaj so se v klubu morali tako odločiti. "Kenny je v klub prišel na našo prošnjo, v času, ko ga je Liverpool resnično potreboval. Ni prosil za mesto glavnega trenerja, ampak je bil tja postavljen. To je storil zato, ker je vedel, da ga klub potrebuje. V zadnjem letu in pol je za stabilizacijo Liverpoola naredil več kot kdorkoli drug in naš pogled ponovno usmeril naprej. Dolgujemo mu veliko hvaležnosti. Vendar rezultati v Premier League so bili veliko razočaranje in če hočemo graditi na napredku, ki je že bil storjen, potem je čas za spremembe. Zavezani smo k zagotavljanju uspehov za naše privržence in naša želja je vrniti klub tja, kamor spada – v elitna tekmovanja Anglije in Evrope," je zapisal Werner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.