Takšen je status Luke Dončića

Foto: Epa Luka Dončić
Dallas Mavericks drevi čaka tekma z Minnesoto Timberwolves. Se bo Luka Dončić vrnil na parket?
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkar je iz preventivnih razlogov odsedel tekmo z Atlanto Hawks, po kateri je Dallas zaradi sporne sodniškeo odločitve v zadnjih sekundah vložil celo uradno pritožbo.V težavah se je znašel lastnik moštva Mark Cuban, ki je na družbenih omrežjih ostro kritiziral delo sodnikov.

Poleg Dončića je na srečanju z jastrebi manjkal tudi Kristaps Porzingis, ki se na parket vrača na nocojšnji tekmi z Minnesoto Timberwolves. Latvijec je, kot kaže, okreval po poškodbi kolena, kar je dobra novica za trenerja Ricka Carlisla, ki na obračunu s volkovi ne bo mogel računati na Jalena Brunsona.

Pod vprašajem je tudi nastop Luke Dončića, čigar status pred tekmo je opredeljen kot "probable", kar pomeni, da je njegov nastop verjeten, a nezagotovljen. Dvajsetletnik ima še vedno težave z levim gležnjem, zaradi katerega je letos manjkal že več tekem.

"Ne pričakujem, da bi moral Dončić izpustiti več tekem, vendar nisem prepričan. Vem, da vas zanima. Kolikor sem seznanjem, gre samo za bolečino," je o stanju našega košarkarja povedal Carlisle.

Dallas je bil tekom letošnje sezone uvrščen že na tretje mesto zahodne konference, trenutno je sedmi z izkupičkom 34 zmag in 23 porazov. Napredovanje v končnico za zdaj (še) ni ogroženo, saj imajo telički šest zmag več od osmouvrščenih Memphis Grizzlies (28-28).

Če bi se sezona danes prevesila v drugi del, bi se Dallas v prvem krogu končnice pomeril z Denver Nuggets (39-19), ki na lestvici zaostajajo samo za Los Angeles Lakers (43-12).

"Potrebujemo zmago, da bomo lažje zadržali mesto in se morda pomaknili po lestvici navzgor. Vedno težje bo. Zahodna konferenca je pač zahodna konferenca," je na kvaliteto tekmecev opozoril Cuban, ki nestrno pričakuje epilog tekme z Atlanto.

Pretiraval? Dončićev šef v resnih težavah

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.