Dallas sklenil novo kupčijo, to je Dončićev pomočnik

Foto: Twitter dallas mavericks
Moštvo Luke Dončića v prvem krogu ni bilo upravičeno do nabora.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks v prvem krogu letošnjega drafta lige NBA niso imeli pravice do izbora, saj so morali tega prepustiti Atlanti Hawks. S tem se poravnali lanski dolg ob menjavi Luke Dončića in Traeja Younga.

Teksačani so v drugem krogu kot 37. po vrsti izbrali Litovca Deividasa Sirvydisa, 19-letnega branilca litovskega moštva BC Rytas, vendar so se tako kot lani hitro odločili za menjavo.

Dallas je sklenil dogovor z moštvom Detroit Pistons in Sirvydisa zamenjal za 45. izbor drugega kroga, Američana Isaiaha Robyja. Gre za 21-letnega krilnega košarkrja z univerze v Nebraski.

Foto: Twitter dallas mavericks

Roby ima po poročanju spletne strani Mavs.com dobre obrambne sposobnosti, karakterno pa naj zelo ustrezal sistemu trenerja Ricka Carlisla.

V lanski sezoni je v povprečju prispeval kar 1,9 blokade na tekmo, 11,8 točke in 6,9 skoka. Veliko časa je igral na položaju centra, kar sicer ni njegova naravna pozicija, saj v višini meri le 203 centimetre.

Roby je prvi košarkar iz Nebraske po Tyronnu Lueju leta 1998, kio je bil izbran v ligo NBA.

Dallas si je v menjavi košarkarjev izpogajal še izbor v drugem krogu enega od prihajajočih naborov.

Novemu soigralcu je na družbenih omrežjih dobrodošlico zaželel tudi Dončić.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:52 21. Junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.