Šport > Košarka
1864 ogledov

Dallas sklenil novo kupčijo, to je Dončićev pomočnik

Dallas Mavericks Reševalni pas/Twitter
Moštvo Luke Dončića v prvem krogu ni bilo upravičeno do nabora.

Dallas Mavericks v prvem krogu letošnjega drafta lige NBA niso imeli pravice do izbora, saj so morali tega prepustiti Atlanti Hawks. S tem se poravnali lanski dolg ob menjavi Luke Dončića in Traeja Younga.

Teksačani so v drugem krogu kot 37. po vrsti izbrali Litovca Deividasa Sirvydisa, 19-letnega branilca litovskega moštva BC Rytas, vendar so se tako kot lani hitro odločili za menjavo.

Dallas je sklenil dogovor z moštvom Detroit Pistons in Sirvydisa zamenjal za 45. izbor drugega kroga, Američana Isaiaha Robyja. Gre za 21-letnega krilnega košarkrja z univerze v Nebraski.

dallas mavericks | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Roby ima po poročanju spletne strani Mavs.com dobre obrambne sposobnosti, karakterno pa naj zelo ustrezal sistemu trenerja Ricka Carlisla.

V lanski sezoni je v povprečju prispeval kar 1,9 blokade na tekmo, 11,8 točke in 6,9 skoka. Veliko časa je igral na položaju centra, kar sicer ni njegova naravna pozicija, saj v višini meri le 203 centimetre.

Roby je prvi košarkar iz Nebraske po Tyronnu Lueju leta 1998, kio je bil izbran v ligo NBA.

Dallas si je v menjavi košarkarjev izpogajal še izbor v drugem krogu enega od prihajajočih naborov.

Novemu soigralcu je na družbenih omrežjih dobrodošlico zaželel tudi Dončić.

 
Komentarjev 1
  • Lola_Girdlestone 13:52 21.junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil pred 2 meseci in v prvem mesecu te dejavnosti sem zaslužil 20544 $. Lahko rečem, da se je moje življenje ...prikaži več popolnoma izboljšalo! Preveri, kaj delam. obisk ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com