Damjan po prve stopničke

Foto: Žurnal24 Lanska sezona za Damjana ni bila dobra. Nič bolje ni začel letos. (Foto: Action
Nemški Willingen bo danes pod žarometi gostil ekipno tekmo smučarjev skakalcev, v nedeljo pa še posamično. Jernej Damjan je lani na tem prizorišču osvojil tretje mesto.
Oglej si celoten članek

Lepe spomine na skakalnico v Willingenu ima zagotovo Jernej Damjan, ki je lani tu osvojil tretje mesto. Na ekipni tekmi bodo poleg Damjana nastopili še Robert Kranjec, Primož Peterka in Jure Šinkovec, ki je v ekipi za svetovni pokal zamenjal Jureta Bogataja. Varovanci glavnega trenerja Ari-Pekke Nikkole so med tednom nastopili tudi na državnem prvenstvu v Kranju, kjer se je z naslovom okitil Kranjec, Damjan pa je bil v spremenljivih razmerah šele peti. Kljub temu bo v Nemčiji prvi slovenski adut, saj se je letos na tekmah svetovnega pokala že osemkrat uvrstil med najboljših deset, skakalnica v Willingenu pa mu leži. Slovenci so se izkazali tudi na edini ekipni tekmi v letošnji sezoni v finskem Kuusamu, ko so osvojili četrto mesto. Tudi v Nemčiji je cilj Finčevih varovancev, da med ekipami osvojijo najmanj šesto mesto, na posamični tekmi pa, da se čim bolj približajo vrhu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.