Šport
9 ogledov

Damjan po prve stopničke

Lanska sezona za Damjana ni bila dobra. Nič bolje ni začel letos. (Foto: Action Žurnal24 main
Nemški Willingen bo danes pod žarometi gostil ekipno tekmo smučarjev skakalcev, v nedeljo pa še posamično. Jernej Damjan je lani na tem prizorišču osvojil tretje mesto.

Lepe spomine na skakalnico v Willingenu ima zagotovo Jernej Damjan, ki je lani tu osvojil tretje mesto. Na ekipni tekmi bodo poleg Damjana nastopili še Robert Kranjec, Primož Peterka in Jure Šinkovec, ki je v ekipi za svetovni pokal zamenjal Jureta Bogataja. Varovanci glavnega trenerja Ari-Pekke Nikkole so med tednom nastopili tudi na državnem prvenstvu v Kranju, kjer se je z naslovom okitil Kranjec, Damjan pa je bil v spremenljivih razmerah šele peti. Kljub temu bo v Nemčiji prvi slovenski adut, saj se je letos na tekmah svetovnega pokala že osemkrat uvrstil med najboljših deset, skakalnica v Willingenu pa mu leži. Slovenci so se izkazali tudi na edini ekipni tekmi v letošnji sezoni v finskem Kuusamu, ko so osvojili četrto mesto. Tudi v Nemčiji je cilj Finčevih varovancev, da med ekipami osvojijo najmanj šesto mesto, na posamični tekmi pa, da se čim bolj približajo vrhu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.