Dan D za slovensko reprezentanco

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenska futsal reprezentance bo danes ob 20.45 v Stožicah odigrala drugo tekmo evropskega prvenstva v Ljubljani, tekma proti Italiji pa bo za biti ali ne biti.
Oglej si celoten članek

V primeru poraza je za futsaliste Slovenije prvenstva konec, če bodo proti Italiji remizirali ali zmagali, pa si bodo zagotovili mesto v izločilnih bojih.

Slovenija se je na prvi tekmi prvenstva s Srbijo razšla z 2:2, na četrtkovi drugi tekmi med Srbijo in Italijo pa je bilo 1:1. To pomeni, da je Srbija z dvema točkama, Slovenija in Italija pa s po eno. Če izbranci selektorja Andreja Dobovičnika danes zmagajo, bodo skupino A končali na prvem mestu, v primeru izida 0:0 bo prva Srbija in druga Slovenija, če pa se bo tekma končala s 3:3 ali višjim remijem, pa bo prva Slovenija in druga Srbija.

EP v futsalu Slovenija ima vse v svojih rokah

Če se tekma konča z 1:1, gresta v izločilne boje Slovenija in Srbija, o prvem mestu bi odločali kartoni (trenutno glede tega slabše kaže Srbom s petimi rumenimi kartoni). V primeru izida 2:2 bi Slovenija končala na vrhu skupine, o drugem potniku med Srbijo in Italijo pa bi spet odločali kartoni.

Dobovičnik se je po četrtkovem remiju med Srbijo in Italijo ozrl proti drugemu tekmecu na domačem turnirju: "Italija je zelo gibljiva ekipa, dosti teče, opravlja hitre menjave, je ekipa z dobrimi prekinitvami. Mi smo želeli zmagati na prvi tekmi, bili smo blizu. V tem trenutku bi bili naprej. Ta scenarij se ni izšel. Na tekmi z Italijo bomo dali vse od sebe."

EP 2018 Po Azerbajdžanu v četrtfinale še Ukrajina

Danes bo na EP sicer še tekma skupine B med Kazahstanom in Rusijo. Ta se bo začela ob 18.00, pomembna pa bo predvsem za Ruse, ki si še niso zagotovili vozovnice v četrtfinale. Kazahstanci so že naprej, Poljaki pa čakajo na razplet današnjega obračuna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.