Dan začel z besnim žuganjem Marquezu, nato dominiral

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Bagnaia zmagovalec sprinterske preizkušnje v Mugellu.
Oglej si celoten članek

Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec sprinterske preizkušnje svetovnega prvenstva v motociklizmu v elitnem razredu motoGP za VN Italije v Mugellu. Drugo mesto je zasedel njegov rojak Marco Bezzecchi (Ducati VR46), tretje pa Španec Jorge Martin (Ducati Pramac).

Bagnaia se je po zmagi na sprinterski preizkušnji, ki je novost v tej sezoni na koledarju razreda motoGP, utrdil na prvem mestu v skupni razvrstitvi. Po tokratnem zmagoslavju ima štiri točke prednosti pred Bezzechijem in 19 pred tretjeuvrščenim Martinom.

Šestindvajsetletni Bagnaia, lanski skupni zmagovalec kraljevskega motociklističnega razreda, je blestel že v dopoldanskih kvalifikacijah. Z rekordom steze si je privozil tudi prvo startno mesto na nedeljski dirki, ki se bo začela ob 14. uri. V kvalifikacijah se je sicer sprl z Marcom Marquezom (Honda), ki je najprej med hitrim krogom zaprl Italijana, nato pa se 'prilepil' na zadek njegovega motorja, mu tesno sledil in ga po mnenju italijanskega dirkača ogrožal s tveganimi manevri.

Poleg Bagnaie bosta nedeljsko dirko v prvi startni vrsti začel še španska brata Marc Marquez in njegov mlajši brat Alex Marquez (Ducati Gresini). Iz druge vrste bodo startali Italijan Luca Marini (Ducati VR46), Avstralec Jack Miller (KTM) in Martin, medtem ko bo Bezzecchi, drugouvršeni na sprinterski preizkušnji, dirko začel iz tretje vrste.

V kvalifikacijah razredu moto2 je bil najhitrejši Španec Aron Canet, v razredu moto3 pa Turek Deniz Oncu.

 dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:14 10. Junij 2023.

    Pa koga to zanima, MS mediji so polni MotoGP, A kanal in POPtv pa v moto ekstazi. Vedno večjo norišnico …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.