Šport > Moto športi
375 ogledov

Dan začel z besnim žuganjem Marquezu, nato dominiral

Francesco Bagnaia Profimedia
Bagnaia zmagovalec sprinterske preizkušnje v Mugellu.

Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec sprinterske preizkušnje svetovnega prvenstva v motociklizmu v elitnem razredu motoGP za VN Italije v Mugellu. Drugo mesto je zasedel njegov rojak Marco Bezzecchi (Ducati VR46), tretje pa Španec Jorge Martin (Ducati Pramac).

Bagnaia se je po zmagi na sprinterski preizkušnji, ki je novost v tej sezoni na koledarju razreda motoGP, utrdil na prvem mestu v skupni razvrstitvi. Po tokratnem zmagoslavju ima štiri točke prednosti pred Bezzechijem in 19 pred tretjeuvrščenim Martinom.

Šestindvajsetletni Bagnaia, lanski skupni zmagovalec kraljevskega motociklističnega razreda, je blestel že v dopoldanskih kvalifikacijah. Z rekordom steze si je privozil tudi prvo startno mesto na nedeljski dirki, ki se bo začela ob 14. uri. V kvalifikacijah se je sicer sprl z Marcom Marquezom (Honda), ki je najprej med hitrim krogom zaprl Italijana, nato pa se 'prilepil' na zadek njegovega motorja, mu tesno sledil in ga po mnenju italijanskega dirkača ogrožal s tveganimi manevri.

Poleg Bagnaie bosta nedeljsko dirko v prvi startni vrsti začel še španska brata Marc Marquez in njegov mlajši brat Alex Marquez (Ducati Gresini). Iz druge vrste bodo startali Italijan Luca Marini (Ducati VR46), Avstralec Jack Miller (KTM) in Martin, medtem ko bo Bezzecchi, drugouvršeni na sprinterski preizkušnji, dirko začel iz tretje vrste.

V kvalifikacijah razredu moto2 je bil najhitrejši Španec Aron Canet, v razredu moto3 pa Turek Deniz Oncu.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 18:14 10.junij 2023.

    Pa koga to zanima, MS mediji so polni MotoGP, A kanal in POPtv pa v moto ekstazi. Vedno večjo norišnico zganjajo ob tem športu..