Danci nad gostitelje SP s kritičnimi sporočili

Foto: Epa
Foto: Epa
Danski nogometaši bodo udeležbo na svetovnem prvenstvu v Katarju izkoristili za kritiko na račun države gostiteljice.
Oglej si celoten članek

Danska se je uvrstila na nogometno svetovno prvenstvo 2022 v Katarju. Neposredno po tem pa so na danski zvezi najavili, da bodo sodelovanje reprezentance izkoristili, da opozorijo na spoštovanje človekovih pravic v tej arabski državi, poročajo agencije.

Na zvezi so danes najavili vrsto iniciativ in aktivnosti, s katerimi bodo skušali opozoriti na nesprejemljiv položaj tujih delavcev v Katarju.

Po napovedih zveze bodo njihovi komercialni partnerji močno omejili svoje dejavnosti in obiskali le dogodke, ki so izključno športne narave, ali pa so del kritičnega dialoga o pravicah. Tudi zveza bo na SP poslala manj ljudi kot sicer.

Sponzorja Danske Spil in Arbejdernes Landsbank pa sta najavila, da ne bosta izkoristila svojega prostora za oglaševanje na dresih nogometašev, ampak se mu bosta odpovedala v korist kritičnih sporočil.

"Danska zveza je že zelo dolgo zelo kritična do SP v Katarju. Zdaj bomo svoja prizadevanja za kritični dialog še intenzivirali," je v sporočilu za javnost navedel predsednik zveze Jakob Jensen. "Svojo uvrstitev na SP bomo izkoristili tudi za več sprememb v deželi gostiteljici."

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.