Šport > Nogomet
117 ogledov

Danci nad gostitelje SP s kritičnimi sporočili

Epa
Danski nogometaši bodo udeležbo na svetovnem prvenstvu v Katarju izkoristili za kritiko na račun države gostiteljice.

Danska se je uvrstila na nogometno svetovno prvenstvo 2022 v Katarju. Neposredno po tem pa so na danski zvezi najavili, da bodo sodelovanje reprezentance izkoristili, da opozorijo na spoštovanje človekovih pravic v tej arabski državi, poročajo agencije.

Na zvezi so danes najavili vrsto iniciativ in aktivnosti, s katerimi bodo skušali opozoriti na nesprejemljiv položaj tujih delavcev v Katarju.

Po napovedih zveze bodo njihovi komercialni partnerji močno omejili svoje dejavnosti in obiskali le dogodke, ki so izključno športne narave, ali pa so del kritičnega dialoga o pravicah. Tudi zveza bo na SP poslala manj ljudi kot sicer.

Sponzorja Danske Spil in Arbejdernes Landsbank pa sta najavila, da ne bosta izkoristila svojega prostora za oglaševanje na dresih nogometašev, ampak se mu bosta odpovedala v korist kritičnih sporočil.

"Danska zveza je že zelo dolgo zelo kritična do SP v Katarju. Zdaj bomo svoja prizadevanja za kritični dialog še intenzivirali," je v sporočilu za javnost navedel predsednik zveze Jakob Jensen. "Svojo uvrstitev na SP bomo izkoristili tudi za več sprememb v deželi gostiteljici."

danska nogomet | Avtor: Epa Epa

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.