Šport > Nogomet
2603 ogledov

Takšno vsoto je Vučić dal srbskim nogometašem za preboj na SP

nogometna reprezentanca Srbije Profimedia
Srbski reprezentanti bodo lepo nagrajeni.

Srbska nogometna reprezentanca, ki se je v nedeljo z zmago proti Portugalski v Lizboni prebila na svetovno prvenstvo 2022 v Katarju, bo dobila milijon evrov nagrade iz državnega proračuna, so po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hine objavili beograjski mediji in dodali, da je to potrdila tudi vlada.

Visoko nagrado v višini milijona evrov je nogometašem pred odhodom v Lizbono obljubil srbski predsednik Aleksandar Vučić, vlada Ane Brnabić pa je na današnji seji obljubo spremenila v uradno odločitev. Vsota v višini milijona evrov v dinarski protivrednosti bo nakazana na račun srbske nogometne zveze, je poročal Blic.

Srbi so na skrajnem zahodu Evrope zmagali po zaslugi gola Aleksandra Mitrovića v izdihljajih tekme. Tako so osvojili prvo mesto v skupini A z 20 točkami. Portugalska, ki je končala na drugem mestu s 17 točkami, bo pot na SP lovila v dodatnih kvalifikacijah.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice