Danes praznuje slovenska legenda

Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed
Drugi dan maja rojstni dan praznuje ena najboljših športnic v zgodovini Slovenije.
Oglej si celoten članek

Tina Maze je na 2. maj 2019 dopolnila 36 let. Bivša alpska smučarka se je po koncu aktivne kariere posvetila družini, še vedno pa je zvezdnica v slovenski športni krajini.

Magazin Tina prvič objavila fotografijo s hčerkico

Korošica se je na družbenem omrežju razveselila začetka maja, meseca, v katerem praznuje rojstni dan, potem ko je še pred nekaj dnevi uživala v snežnih radostih.

Tina Maze je ena izmed sedmih smučark, ki so zmagale v vseh petih disciplinah alpskega smučanja in ena od treh, ki jim je to uspelo v eni sami sezoni. V svetovnem pokalu je skupno prišla do 26 zmag. V sezoni 2012/13 je z rekordnim izkupičkom 2414 točk osvojila veliki kristalni globus.

Na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 je osvojila zlato kolajno v smuku in veleslalomu, štiri leta pred tem se je iz Vancouvra vrnila z dvema srebrnima olimpijskima odličjema.

Štirikrat je postala svetovna prvakinja, po enkrat v kombinaciji, smuku, superveleslalomu in veleslalomu. Skupno je s svetovnih prvenstev prinesla devet medalj.

Tiskovka odpovedana Ali je Mazejeva zamajala odločitev SZS?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.