Šport > Zimski športi
3434 ogledov

Danes praznuje slovenska legenda

tina maze Mediaspeed
Drugi dan maja rojstni dan praznuje ena najboljših športnic v zgodovini Slovenije.

Tina Maze je na 2. maj 2019 dopolnila 36 let. Bivša alpska smučarka se je po koncu aktivne kariere posvetila družini, še vedno pa je zvezdnica v slovenski športni krajini.

tina maze Magazin Tina prvič objavila fotografijo s hčerkico

Korošica se je na družbenem omrežju razveselila začetka maja, meseca, v katerem praznuje rojstni dan, potem ko je še pred nekaj dnevi uživala v snežnih radostih.

Tina Maze je ena izmed sedmih smučark, ki so zmagale v vseh petih disciplinah alpskega smučanja in ena od treh, ki jim je to uspelo v eni sami sezoni. V svetovnem pokalu je skupno prišla do 26 zmag. V sezoni 2012/13 je z rekordnim izkupičkom 2414 točk osvojila veliki kristalni globus.

Na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 je osvojila zlato kolajno v smuku in veleslalomu, štiri leta pred tem se je iz Vancouvra vrnila z dvema srebrnima olimpijskima odličjema.

Štirikrat je postala svetovna prvakinja, po enkrat v kombinaciji, smuku, superveleslalomu in veleslalomu. Skupno je s svetovnih prvenstev prinesla devet medalj.

tina maze solden tiskovna konferenca Tiskovka odpovedana Šport Ali je Mazejeva zamajala odločitev SZS?
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice