Šport > Zimski športi
7371 ogledov

Nekdanji trener Tine Maze vse bližje vrnitvi

Šport: Se Zlati lisici le obeta lepša prihodnost? - 53 zlata lisica Anže Petkovšek
Neuradno naj bi ga snubili za prevzem ženske reprezentance.

Doma in v tujini cenjeni in priznani slovenski smučarski trener Janez Slivnik je po poročanju avstrijskih medijev uradno sklenil svoje delo na čelu avstrijske moške veleslalomske ekipe za svetovni pokal. S tem se odpirajo možnosti, da bi se Slivnik, ki je bil tudi trener slovenske šampionke Tine Maze, vrnil v slovensko alpsko smučanje.

Avstrijska smučarska zveza je za tiskovno agencijo APA potrdila, da Slivnik ne bo več trener v avstrijski reprezentanci.

janez slivnik | Avtor: Print Screen Print Screen
Slovenska Delo in Dnevnik sta v sredinih izdaja poročala o morebitnih kadrovskih spremembah v slovenski reprezentanci za alpsko smučanje. V strokovnem vodstvu slovenskega smučanja si namreč želijo, da bi žensko smučanje prevzel prav Slivnik, ki je bil v slovenskem smučanju že pred 13 leti. Nazadnje, ko je bil v slovenskem smučanju, je bil tudi trener Mazejeve, ki je pod njegovim vodstvom osvojila pet zmag v svetovnem pokalu in se iz drugorazredne veleslalomistke prebila v svetovni vrh.

Osem let je nato sodeloval s Finci, v sezoni 2014/15 pa je postal trener v avstrijski moški veleslalomski ekipi, ki jo je treniral zadnjih pet sezon. Spomladi 2014 se je pogovarjal tudi o možni vrnitvi v slovensko reprezentanco, a takrat zveza ni mogla zagotoviti sredstev.

Obstajajo razmišljanja, da bi Slivnik prevzel vodenje slovenske ženske reprezentance, v kateri so v ospredju Meta Hrovat, Ana Bucik, Tina Robnik in Maruša Ferk, namesto sedanjega trenerja ženske reprezentance Denisa Šteharnika.

Za spremembe se je odločila tudi trenutno najuspešnejša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec, ki je po koncu sezone sporazumno razšla s trenerjem Gregorjem Koštomajem in kineziologinjo Anjo Šešum.

Gregor Koštomaj Slovo Šport To je odziv Koštomaja in Šešumove na Ilkino odločitev
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice