Šport > Zimski športi
2203 ogledov

Rekord Mazejeve ostaja varen

Mikaela Shiffrin Epa
Dosežek slovenske smučarke bo še nekaj časa zapisan med rekorde.

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je sporočila, da ne bo nastopila na tekmah svetovnega pokala v Crans Montani in Sočiju, ta in naslednji konec tedna. V Crans Montani bosta na sporedu smuk in alpska kombinacija, v olimpijskem Sočiju pa smuk in superveleslalom. To že pomeni, da Američanka ne bo podrla rekorda Tine Maze v številu točk v eni sezoni.

Korošica je v sezoni 2012/13 osvojila 2414 točk, Američanka pa jih po odpovedi štirih tekem lahko osvoji maksimalno 2394. Shiffrinovi, ki si je praktično že zagotovila zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj ima deset tekem pred koncem 719 točk prednosti pred drugouvrščeno Slovakinjo Petro Vlhovo, bo tako v preostalih tekmah lovila le še izboljšanje rekorda v številu zmag v eni sezoni.

Na paralelnem slalomu v Stockholmu je s 14. zmago že ujela Švicarko Vreni Schneider, v Špindleruvem Mlynu pa bo 8. ali 9. marca, ko bosta na sporedu veleslalom in slalom, imela priložnost, da kot rekorderka ostane sama.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice