Šport > Zimski športi
3966 ogledov

Vonnova se je hitela opravičevati Shiffrinovi

mikaela shiffrin lindsey vonn Epa
Upokojena smukaška kraljica si ni želela zamere najboljše smučarke na svetu.

Prva zvezdnica belega cirkusa Mikaela Shiffrin se je, še preden je postala serijska zmagovalka tekem svetovnega pokala, zgledovala po Lindsey Vonn in Bodeju Millerju, ki sta pisala zgodovino ameriškega alpskega smučanja.

Prav gotovo ji ni bilo lahko, ko sta njena velika vzornika med svetovnim prvenstvom v Areju zelo kritična do njene odločitve, da se osredotoči na superveleslalom in obe tehnični disciplini, ob tem pa zanemari smuk in kombinacijo.

Po mnenju Vonnove in Millerja se je s tem prostovoljno odrekla priložnosti, da poseže po petih zlatih odličjih.

"Zelo sem bila počaščena, vendar sta oba očitno prepričana, da sem s svojo odločitvijo naredila napako. Imam svoje razloge, ki jih očitno nista upoštevala" se je odzvala štirikratna slalomska svetovna prvakinja in dodala: "Pri 23 letih še vedno spoznavam svoj potencial in omejitve. Nikoli nisem stremela k rušenju rekordov ali želela osvojiti največ medalj na svetovnih prvenstvih. Moj cilj je samo to, da se na vsaki tekmi lahko potegujem za zmago."

Besede o rušenju rekordov bi se lahko nanašale na Vonnovo, ki je v zadnjih letih glasno poudarjala, da želi pred upokojitvijo preseči rekordni dosežek Ingemarja Stenmarka, zmagovalca 86. tekem za svetovni pokal. Cilja ni dosegla, saj se je bila prisiljena upokojiti z 82. zmagami.

mikaela shiffrin lindsey vonn | Avtor: Epa Epa

Shiffrinova se je na prvenstvu odločila za bolj konzervativen pristop, ki pa se je očitno obrestoval, saj se je domov vrnila s tremi odličji. Na superveleslalomu in slalomu je osvojila zlato, na veleslalomu pa bron. Nekoliko daljši premor se je izkazal za zelo dobro naložbo. "Občutek imam, kot da se prvenstvo začenja znova," je dejala pred začetkom programa v tehničnih disciplinah.

Vonnova je bila v izjavah bolj kritična od Millerja. Poudarila je, da se kot nadvse tekmovalna športnica nikoli ne bi odpovedala možnosti za zmago, po odgovoru Shiffrinove pa jo je očitno zapekla vest.

"Najine besede so bile mišljene kot kompliment. Povedati sva želela, da si sposobna zmagati vse tekme. Nihče ne pravi, da je lahko. Z Bodejem to dobro veva, saj sva oba zmagala v vseh petih disciplinah. Vztrajaj pri svojih odločitvah in bodi takšna, kot si. Nikomur se ti ni treba opravičevati," je rojakinji sporočila Američanka.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice