Šport > Zimski športi
13168 ogledov

Iz tabora Vlhove z obtožbami na račun Shiffrinove

petra vlhova mikaela shiffrin Epa
Obtožbe na račun Mikaele Shiffrin odkrivajo razsežnosti njenega rivalstva s Petro Vlhovo.

Najboljša smučarka na svetu Mikaela Shiffrin se je morala tekom svetovnega prvenstva v Areju večkrat zagovarjati zaradi svojih odločitev, katere so javno obsodili trije zvezdniki ameriškega alpskega smučanja. Dodatne preglavice so ji povzročale obtožbe iz tabora velike rivalke Petre Vlhove, s katero pa, sodeč po dogajanju v ciljni areni, ostajata v dobrih odnosih.

Shiffrinova se je na svetovnem prvenstvu udeležila treh tekem in izpustila smuk ter kombinacijo. Odločitvi sta se javno čudila tako Lindsey Vonn kot Bode Miller, oba prepričana, da bi lahko 23-letna superzvezdnica posegla po petih zlatih odličjih.

Rojakoma se je nato pridružil še nekdanji vrhunski veleslalomist Ted Ligety. "Razumem, da potrebuje odmor, vendar menim, da je potrebno kovati železo, dokler je vroče. Če bi mi leta 2015 rekli, da bom zmagal samo še eno tekmo, bi se vam smejal v obraz. Prišli sta poškodbi kolena in hrbta, sledila je operacija in kar naenkrat nisem več našel priključka. Treba je izkoristiti priložnost, dokler si še zdrav, ker ne bo trajalo večno," je dodal zmagovalec 25 tekem za svetovni pokal.

Mancuso superkombinacija olimpijske igre Soči 2014 smuk | Avtor: EPA EPA
Več razumevanja do Shiffrinove je pokazala nekdanja olimpijska prvakinja v veleslalomu Julia Mancuso. "Ljudje pozabljajo, da je težje odpovedati udeležbo, kot nastopiti na tekmo. Lahko je slediti rutini," je sporočila.

Shiffrinovo so se kritike dotaknile, a je javno vztrajala pri svojih odločitvah. Prvenstvo v Areju je sklenila s tremi medaljami, dvema zlatima in eno bronasto. Vrhunec je bila sobotna zmaga v slalomu, s katero je osvojila četrti zaporedni naslov svetovne prvakinje (2013-2019), kar doslej ni uspelo še nobeni smučarki v zgodovini.

petra vlhova mikaela shiffrin | Avtor: Epa Epa

Tekom prvenstva je prišlo še do domnevnega incidenta z njeno veliko tekmico Petro Vlhovo. Številne smučarke so se namreč pred tekmami v tehničnih disciplinah odpravile na trening v norveški Trysil, kjer je Američanka odločno zavrnila možnost treninga ob slovaški tekmici. Trening alpskih smučarjev z ramo ob rami je sicer povsem običajna praksa. "Imeli smo odlične pogoje za smučanje. Tudi Mikaela je bila tam. Vsaka ekipa je morala trenirati na svojem delu hriba, ker Mikaela ni želela trenirati z Vlhovo," je razkril Petrin brat Boris Vlha, ki ga je poteza ameriškega tabora očitno razočarala.

Shiffrinova je o dogodku ostala redkobesedna. "V dveh tednih se marsikaj zgodi. To je življenje. Zgodilo se je preveč stvari, da bi zdaj vse pojasnjevala. Predolgo bi trajalo. V pomembni trenutkih smo se v ekipi znali osredotočiti na prave cilje," je povedala.

Smučarki sta si v ciljni areni slalomske tekme izmenjali nekaj besed, vendar vsebine pogovora nista želeli razkrivati.

"To je prava norišnica, vsi me sprašujejo, kaj sem dejala Mikaeli. To je med nama, zato naj ostane skrivnost," je dejala Vlhova.

petra vlhova mikaela shiffrin | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 5
  • Majazmaja 15:27 18.februar 2019.

    Shiffrinovo so se kritike dotaknile -> ShiffrinovE so se kritike dotaknile / tekom prvenstva -> MED PRVENSTVOM / V pomembni trenutkih -> V pomembniH trenutkih

  • Majazmaja 15:27 18.februar 2019.

    Prebila sem se skozi sramotno napisano skrpucalo. da bom zmagal samo še eno tekmo -> tole prihaja iz bivše srbohrvaščine, slovensko je 'da bom zmagal samo na eni tekmi' / zmagovalec 25 tekem -> 25. tekem (zmagovalec petindvajsetIH tekem in ...prikaži več ne zmagovaled petindvajset tekem) / odločitev, katere so javno -> odločitev, KI SO JIH javno / odpovedati udeležbo, kot nastopiti na tekmo -> odpovedati udeležbo kot nastopiti na tekmi /

  • sam50 13:09 18.februar 2019.

    Pač ameriški stil in mišljenje-drugače pa deluje zelo ošabno....

Sorodne novice