Šport > Zimski športi
1206 ogledov

Hadalin bo lahko branil srebrno medaljo

štefan hadalin Epa
Prihodnost alpske kombinacije je bila pred začetkom svetovnega prvenstva v Areju pod velikim vprašajem.

Svet mednarodne smučarske zveze (Fis) je med svetovnim prvenstvom v alpskem smučanju v Areju odločil, da bo tudi na naslednjem SP 2021 v Cortini d'Ampezzo na sporedu alpska kombinacija, ob tem pa tudi posamična paralelna preizkušnja, so sporočili s Fisa.

Obenem je Fis ustanovil tudi delovno skupino, ki bo razpravljala o obliki kombinacijskih preizkušenj in o koledarski strategiji svetovnega pokala, prav tako pa bo analizirala statistiko gledanosti prenosov in obiska tekem.

Štefan Hadalin Zgrabil priložnost Šport Hadalin: Počasi se mi je začelo svitati

Izvršni odbor je sicer svetu Fis predlagal, da bi kombinacijo na SP, olimpijskih igrah in v svetovnem pokalu zamenjale paralelne discipline, a so se pri Fis odločili, da bo na naslednjem SP tako kombinacija kot paralelna preizkušnja.

Kombinacijska tekma je na tem SP v Areju Sloveniji prinesla veliko uspeha, v moški konkurenci je Štefan Hadalin osvojil srebrno kolajno.

Hadalin Šport Po skoraj dveh desetletjih povzročil pomanjkanje šampanjca

štefan hadalin | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.