Šport > Zimski športi
439 ogledov

Američani brez ekipe, Slovenci s Špikom in Marovtom

ana bucik solden Epa
Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju sledi ekipna tekma.

Slovensko ekipo bodo na torkovi ekipni preizkušnji svetovnega prvenstva v alpskem smučanju švedskem Areju zastopali Ana Bucik, Maruša Ferk, Jakob Špik in Tijan Marovt, so danes sporočili iz Smučarske zveze Slovenije. Za slovenskoreprezentanco je sicer odličen prvi teden na SP, ki seje danes končal še z drugo medaljo, za katero je poskrbel Štefan Hadalin, ki je s srebrom v kombinaciji dopolnil nedeljski uspeh Ilke Štuhec, stare in nove svetovne prvakinje v smuku.

Ekipna tekma se bo v Areju v torek začela ob 16. uri, slovenske barve pa bodo branili Bucikova, Ferkova, Špik in Marovt. Po dnevu premora bo v četrtek na vrsti ženski veleslalom, s startoma ob 14.15 in 17.45, na katerem bodo tekmovale Meta Hrovat, Neja Dvornik in Bucikova. Dan pozneje bo na moškem veleslalomu prvi adut Žan Kranjec, ob njem pa bosta nastopila še Hadalin in Miha Hrobat.

Slovenci bodo na moštveni tekmi sicer imeli tekmeca manj. Američani so danes sporočili, da bodo tekmo izpustili zaradi priprav na preostale preizkušnje v Areju in mladinsko SP.

Hadalin Šport Po skoraj dveh desetletjih povzročil pomanjkanje šampanjca

"Prizadevamo si zmagati na vsaki tekmi, radi bi povečali možnosti na preostalih tekmah v Areju, osredotočeni pa smo tudi na mladinsko prvenstvo v Val d'Iseru, zato na ekipni tekmi naše ekipe ne bo," je sporočil direktor ameriške reprezentance Jesse Hunt.

Že pred to odločitvijo je bilo jasno, da na tekmi ne bo sveže svetovne prvakinje v superveleslalomu Mikaele Shiffrin, ki se je nastopu odpovedala že prej, ker se bo osredotočila na slalom in veleslalom, pa tudi ne Lindsey Vonn, ki je kariero sklenila po smukaškem nastopu in bronasti medalji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice