Šport > Zimski športi
2141 ogledov

Hadalin s kolajno na svetovnem prvenstvu

Štefan Hadalin Epa
Štefan Hadalin do uspeha kariere.

Štefan Hadalin je na smukaškem delu kombinacije osvojil 30. mesto in je tako odprl slalomski del preizkušnje. Vrhinčan je odlično opravil delo v svoji ljubši disciplini, tekmeci pa so za njim po vrsti zaostajali. "Zadovoljen sem s svojim nastopom. Zdaj bom nestrpno čakal," je za nacionalno televizijo po svojem nastopu dejal slovenski smučar, ki mu je vse bolj na roko šlo tudi vreme, saj je v Areju začelo precej snežiti.

Za 25 stotink ge je prehitel le Francoz Alexis Pinturault. Med tistimi, ki so svoje mesto morali prepustiti Hadalinu, sta bila tudi Boštjan Kline, ki je po 26. mestu v smuku odstopil, in Klemen Kosi. Ta je bil v smuku 17., a je na slalomski progi precej zaostal za rojakom.

Hadalin, ki je leta 2016 postal mladinski svetovni prvak v kombinaciji, je bil pred nastopom najboljše sedmerice s smuka še vedno na drugem mestu. Najprej je za Slovencem visoko zaostal Švicar Carlo Janka, nato pa tudi Italijan Mattia Casse in Avstrijec Vincent Kriechmayr.

Nekoliko bolje je kazalo po smuku četrtemu Christofu Innerhoferju, ki je bil pri prvem merjenju časa še približno pol sekunde pred Francozom, a je nato odstopil. Nato je bil daleč od stopničk še Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, na vrhu pa sta bila le še dva tekmovalca. Že po nastopu Američana Ryana Cochran-Siegla je postalo jasno, da bo Slovenija na švedskem smučišču prišla še do druge kolajne. Tudi Dominik Paris je padel po lestvici, na koncu je osvojil deveto mesto.

Poleg Pinturaulta in Hadalina se je na zmagovalni oder prebil še Avstrijec Marco Schwarz, ki je za Francozom zaostal 46 stotink, za Slovencem pa 22. 

"Sem brez besed. Ne vem ... Ne morem povedati prav nič," je v prvem pogovoru po nastopu najboljših za nacionalno televizijo dejal Hadalin, ki so ga premagala čustva. Po solzi ali dveh je dodal: "Slalom in napaka pri smuku sta mi prinesla kolajno, ker se je ravno izšlo za številko 1 na slalomu in se je tako dalo dobro odsmučati. Ja, vzel sem svojo priložnost."

Kosi (+2,39) je tekmo končal na 24. mestu, Miha Hrobat, 34. po smuku, pa je na koncu pristal na 33. mestu (+3,66).

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice