Šport > Zimski športi
3206 ogledov

Ilka Štuhec s to številko po svoje drugo zlato

Ilka Štuhec Epa
Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Åreju bodo podelili nov komplet odličij. Po moškem smuku bo nedelja v znamenju ženskega smuka na progi z gore Åreskutan.

Slovenska favoritinja za zmago je Ilka Štuhec, ki je pred dvema letoma v St. Moritzu osvojila svojo prvo zlato kolajno. Štuhčeva je v soboto na osrednjem prireditvenem prostoru v Åreju, Medal Plazi, na žrebu izbrala startno številko 9.

Ilka Štuhec Štuhčeva Šport Štuhčeva zadovoljna z odgovori

Pred dvema letoma je zlato osvojila s številko 7. Da je v dobri formi tudi na prvenstvu, je dokazala z drugim časom kombinacijskega smuka. Na startnem seznamu sta dve Slovenki - ob Štuhčevi še Maruša Ferk, ki bo nastopila kot 34.

Največ pozornosti je namenjeno poslavljajoči se ameriški zvezdnici Lindsey Vonn, ki bo na zadnji tekmi v bogati karieri nastopila s številko 3. Vonnova je na žreb prinesla tudi svojo psičko Lucy, ki jo je za to priložnost oblekla v kostum samoroga.

Začetek ženskega smuka je ob 12.30.

Žreb številk je bil po podelitvi kolajn zmagovalcem moškega smuka, ko je bil trg premajhen za vse, ki so prišli pozdraviti Norvežana, zlatega Kjetila Jansruda in srebrnega Aksla Lund Svindala, ki je sklenil bogato tekmovalno pot. Moški smuk je bil v sneženju in s starta superveleslaloma.

Smuk Šport Norveški dan z izjemnim slovesom

V St. Moritzu je Ilka Štuhec osvojila zlato, Avstrijka Stephanie Venier srebro, Lindsey Vonn pa je bila bronasta.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice