Šport > Zimski športi
1360 ogledov

Ilka v prvi deseterici

ilka štuhec Epa
Ilka Štuhec je na svetovnem prvenstvu v Areju osvojila 10. mesto.

Ilka Štuhec je na zaradi neugodnih vremenskih razmer skrajšanem smuku, kar ji ni odgovarjalo, osvojila drugo mesto in tako napovedala boj za najvišja mesta v alpski kombinaciji na tekmi svetovnega prvenstva. Pred njo je bil še slalom, katerega pa redno ne trenira. 

"Zaradi natrpanega urnika v zadnjem času nismo imeli veliko priložnosti za trening slaloma. Vem, da znam, vem, kaj moram delati, zdaj moram preprosto to le še narediti," je za nacionalno televizijo o svoji slalomski formi pred tekmo dejala Mariborčanka. 

Slalomski del preizkušnje je odprla Maruša Ferk, ki je bila 30. po smuku. Naredila je veliko napako, posledično pa njen premik po lestvici ni bil zelo velik. Odlično je nastopila Kanadčanka Ronni Reme, ki je bila po smuku 28., v vodstvu pa je ostala vse do nastopa ene izmed favoritinj za kolajno Petre Vlhove, ki je smukaško progo presmučala z osmim časom.

Po nastopu Slovakinje je nato odstopila Ricarda Haaser, Frederica Brignone pa je zaostala za Vlhovo. Sledil je nastop Švicarke Wendy Holdener, ki je ob prečkanju ciljne črte zadržala tri stotinke prednosti. Za obe se je uvrstila Norvežanka Ragnhild Mowinckel (+0,45), še prej pa je odstopila Corine Suter.

Na vrhu sta bili le še Ilka Štuhec in Ramona Siebenhofer. Slovenki se med slalomski količki ni znašla tako dobro kot največje tekmice in z dvema sekundama in 14 stotinkami zaostanka na koncu osvojila 10. mesto. Pred njo je prišla tudi Siebenhoferjeva, ki pa se ji prav tako ni uspelo zavihteti na stopničke. Z 49. stotinkami zaostanka za Holdenerjevo, ki je ubranila lovoriko izpred dveh let, je bila četrta.

Maruša Ferk je osvojila 16. mesto.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 1
  • mirror 18:21 08.februar 2019.

    To je premalo za Ilko in tudi za navijače.