Šport > Zimski športi
6964 ogledov

Vonnova ima poslednjo željo: "Upam, da bo prišel v Are."

lindsey vonn Epa
Potolčena ameriška smučarka Lindsey Vonn odšteva dneva do zadnje tekme v njeni karieri.

Smukaška kraljica Lindsey Vonn se bo poslovila v nedeljo (10. februar) na tekmi v njeni paradni disciplini na svetovnem prvenstvu v švedskem Areju. Američanka je pred poslednjim dejanjem blesteče kariere utrpela nekaj modric in neprijetnih udarcev ob padcu na torkovem superveleslalomu.

Padec Lindsey Vonn, superveleslalom na SP Are Prvo dejanje Šport Grd padec in neslaven konec "zlomljene" Vonnove

"Počutim se, kot da bi me zbil tovornjak. Drugače sem v redu. Kolena so v enakem stanju kot pred prvo tekmo. Zavedam se, da me bo vse bolelo. Vem, da bom čutila bolečine v vratu. Tudi v rebrih me boli. Bo že, v nedeljo se bom imela super," je prepričana 34-letnica.

Vonnova se ni udeležila smukaškega treninga pred tekmo, na kateri vseeno upa na odmeven rezultat. "Računajte name. Imam še eno priložnost. Morda mi uspe čudež, morda pa ne. Potrudila sem bom po najboljših močeh. Čeprav sem spet pristala na tleh, to ne pomeni, da ne bom ponovno vstala," je obljubila.

Lindsey Vonn Posledice Šport Vonnova objavila sliko obtolčene zadnjice in poškodovanega obraza

Zmagovalka 82 tekem za svetovni pokal je znana po tem, da se je v karieri večkrat vrnila po hudih poškodbah. "Smuk ni zdrav šport. Nesreče se dogajajo ves čas. Če želite ostati zdravi, raje tekmujte v katerem drugem športu," je položila na srce vsem bodočim generacijam.

stenmark vonn | Avtor: Instagram Ingemar Stenmark v družbi najbližje zasledovalke Lindsey Vonn. Instagram
S predčasnim slovesom od belih strmin se je morala prijazniti z desjtvom, da ne bo podrla rekorda 86 zmag Šveda Ingemarja Stenmarka. Na prvi tekmi je nastopila v dresu, katerega sta krasili barvi švedske zastave. S tem se je želela pokloniti legendarnemu smučarju. "Upam, da bo Ingemar v nedeljo prišel v Are. Ne bi si mogla želeti lepšega slovesa, kot nastopiti pred njim na svoji zadnji tekmi," je povedala Američanka.

Čeprav se veseli novega obdobja življenja, pa priznava, da bo najbolj pogrešala adrenalin. "Občutkov, ki mi jih vzbuja smučanje pri velikih hitrostih, ne moreš najti nikjer. Nekaj podobnega sem občutila pri vožnji z dirkalnikom formule 1, vendar ni bilo isto. Telo ni v fizični nevarnosti. Potrebujem hitrost. Ne vem, kako bom zapolnila to praznino. Na javnih smučiščih ne morem smučati tako hitro. Življenje brez hitrega smučanja me navdaja z žalostjo," je sklenila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice