Šport > Zimski športi
1059 ogledov

Štuhčevo prezeblo do kosti, proga ni noben 'bav-bav'

Epa
Igra stotink se na uvodni tekmi svetovnega prvenstva ni izšla v prid najboljši slovenski smučarki.

Ilka Štuhec je superveleslalom na svetovnem prvenstvu v Areju končala na osmem mestu, čeprav je za zmagovalko Mikaelo Shiffrin zaostala samo za 26 stotink sekunde. Tekmo so zaznamovale izredno majhne razlike, saj je Američanka slavila z dvema stotinkama prednosti pred Italijanko Sofio Goggio, ta pa je samo za tri stotinke sekunde ugnala Švicarko Corine Sutter.

Nemka Viktoria Rebensburg je zaostala zgolj sedem stotink in ostala brez odličja.

Ilka Štuhec Are SVSL Šport Ilka Štuhec potegnila kratko v igri stotink

Štuhčeva je z osmim mestom dosegla drugo najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih v tej disciplini. Kljub visokim pričakovanjem nad končnim izidom ni bila razočarana. "Sploh nisem zelo razočarana, zakaj bi bila. Sicer nisem super dobro odpeljala, tu in tam bi se dalo kaj bolje, a mislim, da si nimam nič za očitati. Nisem imela občutka, da bi tam šlo tako ''na knap'', je pa res, da je šlo malo časa po zlu. Glede na to, kako skupaj smo, je bilo preveč," je povedala Mariborčanka.

Padec Lindsey Vonn, superveleslalom na SP Are Prvo dejanje Šport Grd padec in neslaven konec "zlomljene" Vonnove

"Ne morem reči, tu je bila napaka, tu sem največ izgubila. Povsod je bilo malo in do dol se pozna. Že na temu startu je noro pihalo, v bistvu ni bilo nič drugače, preprosto smo se spustili malo nižje in to je bilo to. Proga je takšna, da res ne dopušča napak, niti na smuku, niti danes ni. Še enkrat sem jo presmučala in videla, da ni nobenega bav-bava. Na treningih je treba dodelati linijo, takšno kot mora biti. Že danes mi ni bilo preveč težko, razen tega da je zelo mrzlo, je vse super," je dodala Slovenka, ki bo ena glavnih favoritinj za zmago na nedeljskem smuku.

Padec Vonnove Šport Goggia šokirana, Shiffrinova ni mogla gledati

ilka štuhec | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.