Šport > Zimski športi
10442 ogledov

Ferk: Ilka poklicala in priskočila na pomoč

Maruša Ferk Epa
Za slovensko alpsko smučarko Marušo Ferk je že sam prihod na prizorišče 45. svetovnega prvenstva v alpskem smučanju predstavljal velik izziv.

V prometnem kolapsu na poti v Are je Maruša Ferk ostala brez prtljage, tako da si je, če je hotela nastopiti na današnjem treningu smuka, opremo morala sposoditi. Gorenjki je pomagala tudi Ilka Štuhec. "Dan se je začel normalno. Potem pa se je že v Frankfurtu začelo zapletati, leti so bili odpovedani in prestavljeni. Komaj smo prišli v Stockholm, nismo sploh vedeli, ali bomo šli naprej. Ko smo ob pol enih zjutraj pristali v Ostersundu ni bilo nič od prtljage. Sem bila slabe volje, ker nisem vedela, kaj naj naredim. Vedela sem, da me danes čaka trening, napovedano je bilo lepo vreme in vedela sem, da trening ne bo odpadel," je dejala Ferkova o potovalni kalvariji v Are.

"Spati sem šla ob treh ponoči, spala sem le štiri ure. Ko sem se zbudila, me je prešinila realnost, da nimam opreme. Potem sem dobila informacijo, da si lahko sposodim nekaj opreme od trenerjev naše moške smukaške reprezentance. Moram se zahvaliti Ilki, ki me je zjutraj klicala in sva nabrali tudi nekaj iz njene potovalke, kar mi je lahko posodila," je solidarnost Štuhčeve pohvalila Ferkova.

"Bila pa sem zelo skeptična, a bom sploh lahko nastopila na treningu, ker sem imela še zjutraj na ogledu čelado enega od trenerjev, ki ni po pravilih mednarodne smučarske federacije Fise. Nato pa so nam na srečo na pomoč priskočili iz Alpine, čeprav ne sodelujem več z njo, in so mi posodili čelado za trening," je še dodala tekmovalka z Blejske Dobrave.

ilka štuhec SP v Areju Šport Po kaosu trening, Slovenka na progo v rekreativnih oblačilih

"Se moram vsem zahvaliti, da sem prevozila ta trening, kar je pozitivna točka tega dneva. Še nikoli se mi ni zgodilo, da bi vozila v rekreativnih oblačilih. V bundi ne morem voziti, se počutim okorno. To se mi še ni zgodilo. Upam, da me bo kmalu pričakala moja oprema in da bom lahko normalno nadaljevala prvenstvo. Pravijo, slab začetek dober konec," je bila optimistična.

"Sneg je sicer super, proga je super pripravljena, je pa zelo valovita. Od zdaj naprej z nasmeškom na obrazu in stoodstotna skoncentriranost na samo tekmovanje," nadaljuje Ferkova, ki je bila pred dvema letoma na SP v St. Moritzu osma, kar je njen najboljši dosežek na svetovnih prvenstvih.

Nazadnje je na smuku nastopila januarja na evropskem pokalu. Pred tem je njen smukaški post trajal devet mesecev, ko hitrih disciplin ni vozila od smuka za državno prvenstvo na Krvavcu, ko je padla in si poškodovala koleno.

Komentarjev 1
  • krtmen1 10:55 05.februar 2019.

    kolk matranja za brez veze- za tistih 8 sekund zaostanka ne rab opreme