Šport
9214 ogledov

Ilka na Švedsko z zasebnim letalom

Zlata lisica Saša Despot
Ilka Štuhec se bo danes popoldne s svojo ekipo odpravila na pot na Švedsko, kjer bo od 4. do 17. februarja v Aareju svetovno prvenstvo v alpskem smučanju.

Štuhčeva bo na Švedsko letela z najetim zasebnim letalom, z mariborskega letališča. Na letalu se ji bodo pridružile tudi Mikaela Shiffrin, Wendy Holdener in Federica Brignone.

ilka štuhec meta hrovat Ilka Štuhec Šport S karto v žepu in z eno nogo na letalu navdušila Maribor

Ilka Štuhec je petkov veleslalom pred bučnim domačim občinstvom končala na odličnem 20. mestu. V drugi vožnji je po prihodu v cilj prevzela vodstvo in skupno napredovala za šest mest v primerjavi s prvo vožnjo. "Domači hrib", kot rada mariborsko prizorišče imenuje Štuhčeva, je kljub zelo tesnemu razporedu in zahtevni poti ter pripravi na svetovno prvenstvo izbrala kot zadnjo postajo pred švedskim Aarejem.

Po veleslalomu ni skrivala navdušenja. Domačim navijačem je veselo pomahala in pozdravila polne tribune pod Pohorjem. Pozdravil in objel jo je tudi predsednik republike Borut Pahor.

mikaela shiffrin Zlata lisica Šport Tako so rešili zagato z denarnim skladom

Nastop na tekmi za Zlato lisico je bila velika želja Štuhčeve, zato je njena ekipa naredila vse, da je lahko nastopila na domači tekmi. Že v ponedeljek, torej le tri dni po veleslalomu v Mariboru, Štuhčevo v daljnem Aareju čaka prvi trening smuka, v torek pa že superveleslalomska tekma v okviru svetovnega prvenstva in boj za prve kolajne.

Z redno linijo bi potovale ves dan

Pot na prizorišče 45. svetovnega prvenstva v alpskem smučanju predstavlja velik logistični zalogaj. Pot z letalom z več prestopi traja tako rekoč cel dan. Zato so morali, če so želeli nastopiti tudi v Mariboru, v ekipi Ilke Štuhec poiskati najboljšo rešitev za hitro in čim manj utrujajočo pot na sever Evrope.

Kot so sporočili iz njenega tabora, bo Štuhčeva na Švedsko v soboto letela z najetim zasebnim letalom. "Zaradi velikih stroškov so ključno pripomogli tudi zvesti sponzorji, in sicer NLB, Ford, Veriga, Pošta Slovenije, Ljubljanske mlekarne in Ekosen, ki so dodatno sponzorsko podprli Ilkino ekipo in omogočili, da bo kljub zgoščenemu urniku Štuhčeva s svojo ekipo pravočasno na prizorišču svetovnega prvenstva in nared za prvi trening smuka," so sporočili.

Na poti se bodo Štuhčevi pridružile tudi nekatere sotekmovalke, ki jim je Mariborčanka ponudila pomoč pri organizaciji poti na Švedsko. Tako se ji bodo na letalu pridružile vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Američanka Mikaela Shiffrin, Švicarka Wendy Holdener, ki se bosta pred tem merile na slalomu za 55. Zlato lisico, in Italijanka Federica Brignone, ki je v petek nastopila na veleslalomski tekmi. Štuhčeva bo današnjo slalomsko tekmo izpustila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
 • darja19 19:33 02.februar 2019.

  Tako je , punca je prizemljena poštena, ne vem kak luksuz omenjate brez skrbi da ji klub ne bo kril stroškov,kaj pa Falkon a to ste pozabili , pa četudi bi šlo iz davkoplačevalskega dnarja a si en profesionalen športnik ...prikaži več ki vsak dan gara ne zasluži ali kaj.....

 • kapibara1 18:17 02.februar 2019.

  "Hvala bogu" !Tina se je je morala pa s obrtnikovim kobijem s na okol vozt !! Če se ne motim, je imel "Dajners prste vmes", kipa je potem brez problema zaposli Dimičevo...

 • Avatar jezeran
  jezeran 15:01 02.februar 2019.

  Zihr ne bo šlo iz našega denarja, kaj pa sama dela z svojim, pa nima nobenega kaj brigat. Četudi da to v olajšavo v davčno napoved

Sorodne novice