Šport > Zimski športi
3060 ogledov

S karto v žepu in z eno nogo na letalu navdušila Maribor

ilka štuhec meta hrovat Saša Despot
Najboljša slovenska smučarka si je na krilih domačih navijačev prismučala lepo popotnico pred svetovnim prvenstvom v Areju.

Ilka Štuhec je na prvem veleslalomu po letu 2017 osvojila 20. mesto in poskrbela za lep obet pred svetovnim prvenstvom, na katerem bo branila naslov svetovne prvakinje v smuku.

Zlata lisica FOTO Šport Meta do prvih "lisičjih" točk, Ilka zakričala v cilju

Priljubljena Mariborčanka, ki se je kljub izredno natrpanemu urniku odločila nastopiti pred domačimi ljubitelji belega cirkusa, je z odlično drugo vožnjo pridobila šest mest in kar nekaj časa preždela na sedežu vodilne smučarke na tekmi. "Počutila sem se super. Nekajkrat sem že sedela na mestu vodilne, ampak na domači tekmi v domačem mestu je pa to malo drugače," je povedala novinarjem.

Zlata lisica | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Štuhčeva je na veleslalomu za svetovni pokal nastopila po skoraj dveh letih. Po prvi vožnji ni bila povsem zadovoljna, v drugi pa je vodstvo prevzela predvsem po zaslugi odličnega spodnjega dela. Tedaj vodilno Katharino Liensberger je ugnala za pičlo stotinko sekunde in ob prečkanju cilje črte roke zmagoslavno dvignila v zrak. "Veleslalom smo vseskozi trenirali, ne nazadnje je to izmed štirih osnovnih disciplin. Na tekmi smo vseeno nekoliko lovili ritem. Hitre discipline so le prioriteta. Poskušala sem odpeljati tako, kot se spodobi," je povedala Ilka.

In nastopila je več kot spodobno, čeprav na veleslalomu ne more računati na svoje največje vrline. "V veleslalomu se ne drsi prav veliko, ker so vseskozi zavoji. Nekateri deli so bili dobri, drugi manj. Vsekakor bi se dalo smučati bolje, ampak sem zadovoljna s prikazanim."

Že jutri bo potovala na Švedsko, kjer bo od 5. do 17. februarja na sporedu svetovno prvenstvo. Letalsko karto je že kupila, dodaten zagon pa ji bo dala navijaška evforija. "Občutki so dobri. V Are se podajam z dobro energijo na krilih tega izjemnega navijanja."

Zlata lisica | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pohvalila je tudi delo organizatorjev. "Proga je res dobro pripravljena. Glede na to, da je cel dan po malem deževalo, se je dalo odlično smučati." V Mariboru je napovedala, da se bo poskusila v Areju "strgati s ketne", a v resnici pa je k temu težila že doma. "Strgati se poskušam na vsaki tekmi," je priznala.

Končni rezultat je ni presenetil. "Ne vem. Nisem imela nobenega cilja. Želela sem si dobro smučati. V drugi vožnji je bilo bolje."

Popotnica v Are je vsekakor dobro, poudarja Štučheva. "Občutki so pravi, s seboj pa bom nesla tudi navijanje. Jutri letimo v Are. V ponedeljek že prvi trening, v torek pa že superveleslalom. Bo kar natrpano. SP je tekma kot tekma. Nič bistveno drugačna ali posebna. Pripravila se bom tako kot vedno. Želim biti čim bolj sproščena."

Pred enim izmed vrhuncev sezone bo spala v domači postelji. Pa ji bo to pomagalo? "Ko sem doma, je vse skupaj še malo bolj stresno. Imam še več zadolžitev, tako da ne morem sedeti križem rok. Zagotovo se je lepo vrniti domov," je zaključila.

ilka štuhec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 16:54 01.februar 2019.

    DAJMO ILKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Strgaj se iz ketne. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sorodne novice