Šport > Zimski športi
157 ogledov

Danes drugo dejanje Zlate lisice

Zlata lisica Saša Despot
Danes bo na sporedu drugi del 55. Zlate lisice, že 50. kot elitno tekmovanje alpskih smučark za svetovni pokal.

Prvič se je Zlata lisica začela v petek, z veleslalomom, in prvič sta bili zmagovalki dve. Trenutno najbolj vroči tekmovalki v karavani Mikaela Shiffrin in Petra Vlhova sta si razdelili prvo mesto. Se lahko podobno zgodi tudi v slalomu?

mikaela shiffrin Zlata lisica Šport Tako so rešili zagato z denarnim skladom

Shiffrinova je zmagovalka zadnjih treh slalomov za Zlato lisico, lani v Kranjski Gori in v letih 2017 in 2015 v Mariboru. Leta 2016 je lisičkin slalom odpadel zaradi odjuge. In Shiffrinova je zmagala na kar trinajstih od zadnjih sedemnajstih slalomov za svetovni pokal. Vse štiri, kjer ji ni uspelo, je dobila vzhajajoča slovaška senzacija Petra Vlhova, ki je zmagala na zadnjem slalomu za svetovni pokal pred Mariborom v Flachauu.

Smučarki sta si v petek razdelili veleslalomsko zmago za 55. Zlato lisico. Tako da je nov zagrizen boj za lisičkin slalom in pohorsko kombinacijo že vnaprej zagotovljen. Smučanje je sicer individualen šport, v katerem se lahko hitro pripetijo kakšne napake. In na napake obeh preži konkurenca in čaka, da bo izkoristila svojo priložnost. Kandidatki za pohorsko zmago tako nista samo dve.

Zlata lisica Luksuz Šport Ilka na Švedsko z zasebnim letalom

V dobri formi pred svetovnim prvenstvom je olimpijska prvakinja v disciplini Frida Hansdotter, na svojo priložnost čaka tudi Švicarka Wendy Holdener, sicer olimpijska podprvakinja iz Pyeongchanga. Švedska veteranka je na Zlati lisici zmagala leta 2014, ko je bila ta v Kranjski Gori, ko je dosegla sploh svojo prvo zmago za svetovni pokal, Švicarki pa v slalomu in veleslalomu še ni uspelo zmagati, kar devetnajstkrat pa je bila v slalomu že na stopničkah ter drži neslavni rekord v zgodovini ženskega svetovnega pokala.

Javni žreb startnih številk v središču Maribora je te razdelil takole: številko 1 je dobila Avstrijka Katharina Liensberger, številko 2 Hansdotterjeva, številko 3 Shiffrinova, številko 4 Avstrijka Bernadette Schild, številko 5 Švedinja Anna Swenn Larsson, številko 6 Vlhova in številko sedem Holdenerjeva.

Zlata lisica FOTO Šport Meta do prvih "lisičjih" točk, Ilka zakričala v cilju

Slovenke pa imajo naslednje številke: Maruša Ferk 21, Ana Bucik 22, Meta Hrovat 29, Neja Dvornik 46, Klara Livk 56 in Andreja Slokar 62.

Na seji vodij ekip pred sobotnim slalomom so trenerji vseh reprezentanc pohvalili organizatorje za odlično izvedeni veleslalom.

Za slalom se bo odvijala še težja bitka z vremenom, saj je napovedana otoplitev. Vodja tekmovanja Mitja Dragšič je zagotovil, da je njegova ekipa pripravljena.

Prva vožnja se bo začela ob 10. uri, druga pa bo na sporedu ob 13. uri.

ilka štuhec meta hrovat Ilka Štuhec Šport S karto v žepu in z eno nogo na letalu navdušila Maribor
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice