Šport
2650 ogledov

Ilka Shiffrinovo poslala k frizerju v Mariboru

Zlata lisica Saša Despot Štuhčeva že jutri leti v Are.
Petra Vlhova in Mikaela Shiffrin sta si razdelili zmago na veleslalomu za svetovni pokal v Mariboru, kar se je zgodilo prvič v 55-letni zgodovini Zlate lisice.

Shiffrinova z dvanajsto zmago v tej zimi ostaja na mestu vodilne. Je pa Američanka mariborski postanek izkoristila tudi za obisk frizerja, ki ji ga je priporočila Ilka Štuhec. Nič kaj prijazno vreme ni pričakalo lisičk na Pohorju, kar pa ni bilo ovira za odlične boje.

"Po prvi vožnji sem se zavedala storjenih napak, zato sem se v drugo na strmino podala še bolj napadalno. Malce več sem tvegala in naredila v zadnjem delu proge tudi nekaj napak, a si na koncu izborila zmago. To je druga veleslalomska zmaga v moji karieri, zaradi česar je letošnja sezona zame postala še bolj dragocena," je dejala slovaška junakinja belega cirkusa, ki je po prvi vožnji za konkurentko zaostajala 48 stotink sekunde.

"Letošnje sezone smo se lotili nadvse sistematično, z zelo strogim režimom treningov in priprav, ki se z vsako dodatno dobro uvrstitvijo še bolj zaostri. Zato tudi za naprej ostajam optimistična in sem prepričana, da imam še veliko za pokazati," je še dodala visokorasla tekmovalka, ki jo trenira Italijan Livio Magoni, nekdanji trener slovenske šampionke Tine Maze.

"Rada bi se zahvalila mojim številnim navijačem, ki so me zvesto podpirali in mi dali dodaten zagon. V trenutku, ko sem se zapeljala čez ciljno črto, se je sprožil takšen buren aplavz, da sem se počutila kot doma," je o slovaškem vzdušju na Snežnem stadionu dejala z osmimi zmagami v svetovnem pokalu najuspešnejša slovaška smučarka.

Zlata lisica | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Zmagi ni mogla gledati v zobe tudi prva zvezdnica karavane, najboljša alpska smučarka zadnjih dveh sezon, Shiffrinova: "Trenutki, ko na vrhnji stopnički stojiva dve tekmovalki, so res nekaj posebnega. Seveda smo vse tekmovalne in si želimo zmago zase, a tukaj in tam je res lepo, da lahko občutek zmage z nekom delimo."

"So trenutki, ko si več tekmovalk zasluži zmago in mesto na stopničkah in vesela sem, da smučanje to omogoča. Moja druga veleslalomska vožnja je bila zelo zbrana in dobra, zato sem pričakovala dobro uvrstitev. Tik pred ciljno črto sem naredila majhno napako, ki me je skoraj stala zmage. Ko sem prevozila ciljno črto, sem opazila zeleno luč, nato pa kopico ničel in takrat sem komaj spoznala, da sva s Petro dosegli identični skupni čas," je pred novinarji na novinarski konferenci v prostorih hotela Habakuk vtise norega finala še enkrat podoživela 23-letna šampionka.

"Maribor imam izredno rada, saj se tukaj počutim zelo domače. Hkrati mi pohorska strmina zelo ustreza, zato sem vesela, da sem lahko v mesto prišla en dan prej in ga malce bolje spoznala. Med drugim sem celo obiskala frizerski salon, ki mi ga je toplo priporočala Ilka, tako da sem si izborila pravcati mini dopust," je še razkrila Shiffrinova.

V senci lisičkinega slovaško-ameriškega super dvoboja je bila tretjeuvrščena Norvežanka Ragnhild Mowinckel: "Izredno sem zadovoljna z drugim tekom, saj sem z njim popravila vse malenkosti, ki niso bile najboljše v prvem. Proga je odlično zdržala, kljub slabemu vremenu, zato sem v drugo še bolje povezovala zavoje in tako pridobila nekaj dragocenih stotink. Še toliko bolj sem vesela, ker je svetovno prvenstvo tik pred vrati in je takšna uvrstitev seveda odlična popotnica za naprej."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • joze03 19:34 01.februar 2019.

    Bravo,čestitam le končno bojo ugotovili da je tudi v Sloveniji lepo.