Šport > Zimski športi
679 ogledov

"Očitam si neumne odločitve"

Zlata lisica Saša Despot
Najboljša slovenska smučarka na veleslalomu v Mariboru je imela po tekmi kar nekaj pripomb na svoj sicer zelo dober rezultat.

Meta Hrovat je bila z osmim mestom najboljša Slovenka na veleslalomu za 55. Zlato lisico. Po dveh odstopih pred mariborskimi navijači se je tokrat veselila zajetnega števila točk svetovnega pokala, čeprav je bila v ciljni areni kar nekoliko jezna nad prikazanim.

ilka štuhec meta hrovat Ilka Štuhec Šport S karto v žepu in z eno nogo na letalu navdušila Maribor

"Z vožnjama nisem zadovoljna. Tako pač je. Z mariborsko progo se doslej še nisva povsem spoprijateljli. Dvakrat sem odstopila. Letos sem s solidnimi vožnjami pripeljala do cilja," je povedala 20-letna smučarka in na temo prihajajočega svetovnega prvenstva dodala: "Ravnina v Areju je precej podobna mariborski. Super, da je bila ta tekma pred SP, da se malo privadim." 

Zlata lisica | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Na treningih že nekaj časa kaže zelo dobre predstave, zdaj mora to prenesti na tekmo. Pri tem ne želi gojiti previsokih pričakovanj. "Vedno je lahko bolje, vendar ne smeš biti nerealen. Res je, da napredujem. To je nivo, ki sem ga trenutno sposobna. Na treningih sem sposobna še več, na tekmah pa... počasi," je dodala.

Zlata lisica FOTO Šport Meta do prvih "lisičjih" točk, Ilka zakričala v cilju

S kritikami na svoj račun ni skoparila. "Očitam si neumne odločitve z linijami, ki me stanejo veliko časa. Storila sem še nekaj tehničnih napak, ki jih bolje razumemo v smučarskih krogih, zato ne bi zdaj o tehniki," je bila redkobesedna. "Po celi progi sem delala napake. Nisem zadovoljna. Prepričana sem, da bodo prišle še boljše vožnje."

Bolečine v gležnju so še vedno prisotne, vendar ji za zdaj uspeva, da te ostanejo v štartni hišici. "Na tekmi bolečine odmislim," je dejala.

tina robnik Povratnica Šport "Poskušala sem samo preživeti do cilja"

In napoved za sobotni slalom? "Na slalomskih smučah se počutim dobro, suvereno in domače. Z mirnostjo pričakujem tekmo."

"To je moj najboljši rezultat v Mariboru. Doslej sem dvakrat odstopila, še preden so me videli v ciljni areni. Po prvi vožnji sem si rekla 'končno sem v cilju'!"

Meta Hrovat

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.