Šport > Zimski športi
140 ogledov

"Na SP napadam nov naslov svetovne prvakinje"

Ilka Štuhec Garmisch Epa
Ilka Štuhec je na novinarski konferenci v Celju predstavila načrte v zaključnem delu sezone.

Pred odhodom na svetovno prvenstvo v Aareju tekmovalke čakata tekmi svetovnega pokala v Mariboru, moške pa preizkušnji v Garmisch-Partenkirchnu. Slovensko smukaško ekipo, ki trenira pod okriljem Petra Pena in jo sestavljajo Martin Čater, Miha Hrobat, Boštjan Kline in Klemen Kosi, že v četrtek čaka prvi smukaški trening na progi Kandahar, na kateri je v nedeljo Ilka Štuhec osvojila peto mesto.

Smukače v soboto čaka smuk, ki bo generalka za smukaško preizkušnjo za naslov svetovnega prvaka v Aareju, v nedeljo bo sledil še zadnji moški veleslalom pred svetovnim prvenstvom, na katerem bosta nastopila Štefan Hadalin in Žan Kranjec, ki je v torek na slalomu pod žarometi z visoko startno številko skočil na končno 11. mesto, Hadalin pa v finalnem tveganju potegnil krajšo in odstopil.

Najbolj rezultatsko in tekmovalno vroča tekmovalka ta hip Ilka Štuhec se bo pred odhodom na Švedsko ustavila še pod domačim Pohorjem in v petek pred domačimi navijači tekmovala na veleslalomu za Zlato lisico, kjer je bila pred dvema letoma deseta v slalomu in 14. v veleslalomu za končno peto mesto v pohorski kombinaciji.

Ilka Štuhec Garmisch Sledi Maribor Šport Ilka Štuhec upoštevala nasvet trenerja

Aktualna smukaška prvakinja na svetovnem prvenstvu v Aareju ne želi braniti naslova, ampak napadati novega: "Naslova iz St. Moritza mi nihče ne more vzeti. Tistega ne branim. Napadam novega. Bom poskusila misli usmeriti v to, da gre za zgolj še eno 'tekmo' in se s tem čim manj obremenjevati. Pa bo, kar bo."

O smukaški progi v Aareju, ki si jo je ogledovala že lani, ko je bil na prizorišču SP finale sezone svetovnega pokala 2017/18, je dejala: "Lani mi je bila kar malce strašljiva, ker sem v času finala sezone komaj začela pošteno smučati in malo izgubiš občutek za strmino, za trše podlage, za hitrost in vse skupaj. Na splošno zgleda proga čudovito in v ponedeljek, ko bom znova tam, bo definitivno bolje, kot je bilo lani."

Pred Aarejem jo čaka še domači veleslalom na pohorski lisici, na terenu, ki ga je presmučala največkrat v življenju: "Doma tekmovati je itak vedno najlepše, sploh, če je to v Mariboru, na mojem dvorišču skoraj, je pa to še toliko boljše. Ne glede na vse vremenske pogoje, ki malo nihajo v zadnjem času, je proga odlično pripravljena. Prepričana sem, da bo super dan, z obilo navijanja, in verjamem, da se bomo vse zelo potrudile, da zadovoljimo svoje apetite in tudi publike."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.