Šport > Zimski športi
4711 ogledov

Ni kriva proga, odgovornost nosi Štuhčeva

ilka štuhec Epa
V taboru najboljše slovenske smučarke so strnili vtise po superveleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu.

Edina slovenska predstavnica na startni vrsti Ilka Štuhec je peti superveleslalom sezone končala na zanjo skromnem 22. mestu. Za zmagovalko Avstrijko Nicole Schmidhofer je zaostala 1,68 sekunde.

Ilka Štuhec Garmisch-Partenkirchen Šport Ilka se še ni spoprijateljila s progo Kandahar, zmaga v Avstrijo

Drugo mesto je osvojila Italijanka Sofia Goggia (+0,23), tretje pa Švicara Lara Gut-Behrami (+0,45). V seštevku discipline vodi Američanka Mikaela Shiffrin (300 točk), sledita ji Tina Weirather iz Lihtenštajna (268) in današanja zmagovalka Schmidhoferjeva (253).

Štuhčeva, letos zmagovalka superveleslaloma v Val Gardeni, je sedma (153).

Mariborčanka je na nemškem prizorišču napadala peto uvrstitev na zmagovalne stopničke v sezoni. Dvema zmagama v Val Gardeni je pred tem dodala še drugo in tretje mesto v Cortini d'Ampezzo.

ilka štuhec | Avtor: Epa Epa
V Garmisch-Partenkirchnu ni bila tako prepričljiva, saj je ža na treningu za najhitrejšimi zaostala več kot dve sekundi. Z 22. mestom je vpisala nekaj novih točk za svetovni pokal in je v skupnem seštevku trenutno na visokem osmem mestu (451).

"Ne bi rekel, da se Ilka ni ujela s progo. Danes pristop na tekmi enostavno ni bil pravilen. Pa začetnem drsalne delu je po progi nadaljevala preveč zadržano, s preveč spoštovanja do proge in ni napadala, zato je rezultat tak, kot je," je nastop varovanke oenil trener Grega Koštomaj.

Novo priložnost bo imela že v nedeljo, ko bo na sporedu zadnji smuk pred svetovnim prvenstvom v švedskem Areju, kjer bo Štuhčeva branila zlato.

"Za jutri se bova z Ilko še enkrat pogovorila in na podlagi dveh treningov se bomo pripravili, kje ima še rezerve v svojem smučanju. Predvsem pa je pomembno, da se glava zbistri in da bo jutri v štartni hišici ponovno koncentracija prava in da bo vožnja bolj napadalna," je dodal Koštomaj.

Komentarjev 3
  • Tupamaros 18:55 26.januar 2019.

    vsaka pot vsebuje vzpone, zdrse in padce.

  • Papaja Popi 18:29 26.januar 2019.

    DAJMO ILKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sorodne novice