Šport > Zimski športi
1960 ogledov

Švedske smučarke rešile življenje organizatorju

gondola Epa
Zgodilo se je v četrtek v gondoli na prizorišču ženskih tekem za svetovni pokal v Garmisch-Partenkirchnu.

Tri švedske alpske smučarke, ki so danes nastopile na treningu smuka pred svetovnim pokalom konec tedna v nemškem Garmisch-Partenkirchnu, so v četrtek rešile življenje enemu od nemških organizatorjev tekme, je danes poročala agencija SID, nemška izpostava AFP. Švedinje so ohranile mirno kri, ko je delavcu v gondoli zastalo srce, in ga oživljale.

Ilka Štuhec Smuk Šport Kaj je bilo z Ilko na treningu?

Lisa Hörnblad, Lin Ivarsson in Helena Rapaport so bile v gondoli na poti na start treninga smuka, ko se je moški, 60-letni predstavnik organizatorjev, zgrudil v kabinski žičnici. Smučarke so ohranile mirno kri ter mu nemudoma nudile prvo pomoč.

"Bilo je noro. Na vse kriplje smo se borile, da smo ga obdržale pri življenju, minute so minevale zelo počasi," je dejala Hörnbladova za švedsko televizijo SVT. Slednja, ki je današnji trening končala na sedmem mestu, je prevzela pobudo in nesrečniku masirala srce, Rapaportova je pomagala pri stabilizaciji negibnega človeka, Ivarssonova pa je prek telefona o incidentu obvestila organizatorje.

Lindsey Vonn Alpsko smučanje Šport Vonnova prečrtala Ga-Pa, SP visi v zraku

Ko je gondola le prispela na vrh, je nemškega organizatorja na vrhu prevzela avstrijska zdravniška ekipa in naprej oživljala 60-letnika vse do prihoda reševalnega helikopterja z zdravniškim osebjem.

Proti koncu dneva so iz bolnišnice sporočili, da je možakar preživel. "Vse tri smo presrečne, da se je vse skupaj tako dobro končalo," je dejala Hörnbladova.

Martin Čater Kitzbühel Smuk Šport Paris ukrotil Streif, Čater dobil nekaj točk
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.