Šport > Zimski športi
162 ogledov

Maribor dobil zeleno luč

Mariborsko Pohorje Facebook
Maribor je v pričakovanju karavane svetovnega pokala alpskih smučark, ki se bodo na Mariborskem Pohorju merile 1. in 2. februarja na veleslalomu in slalomu za 55. Zlato lisico.

Zeleno luč je prižgal snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze (Fis) Markus Maier po današnjem pregledu. Maier je na novinarski konferenci po snežni kontroli sporočil težko pričakovano novico. Stanje snežne površine, debelina snežne podlage, je zelo pozitivno, zato je snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze brez težav prižgal zeleno luč.

Nov sistem zasneževanja se je obnesel. Kljub nič kaj ugodnim snežnim razmeram so organizatorji izkoristili vsako priložnost za zasneževanje. Organizatorje zdaj čakajo še sklepne priprave, vključno s končno preparacijo snežne podlage z vodo, da bo lahko nudila vsem tekmovalkam enakovredne pogoje. Postaviti je treba tudi tribune v ciljni areni na snežnem stadionu.

Pohorski smučarski spektakel bo letos jubilejen, saj bodo pripravili že petdeseto tekmovanje za svetovni pokal. Letos je v programu novost, da je veleslalom že v petek, zaradi odhoda tekmovalk v nedeljo na svetovno prvenstvo na Švedsko.

Lisica se letos vrača domov, potem ko so lani zaradi slabih snežnih razmer tekmovanje morali preseliti v Kranjsko Goro, v Podkoren, na progo moškega svetovnega pokala, na kateri se merijo alpski smučarji na tekmovanju za Pokal Vitranc.

ilka štuhec Zlata lisica Šport Štuhčeva razveselila slovenske navijače

Že v ponedeljek so prizadevni mariborski organizatorji tradicionalnega ženskega tekmovanja v smučanju dobili prvo zelo pozitivno informacijo. Nastop v Mariboru je potrdila trenutno prva slovenska "lisička". Ilka Štuhec bo kljub natrpanemu urniku tekmovala na letošnji Zlati lisici. Nastopila bo na petkovem veleslalomu, kar bo seveda še dodaten magnet za vse ljubitelje smučanja.Mojstrica hitrih disciplin je pred dvema letoma v Mariboru, z 10. mestom v slalomu in 14. mestom v veleslalomu, dokazala, da ji tehnične discipline niso tuje.

Prijavljenih je 130 tekmovalk iz 27 držav in 204 spremljevalcev. Na vsaki od tekem bo lahko nastopilo po šest Slovenk. Glavni trener slovenske ženske vrste Denis Šteharnik, ki je danes bil na Mariborskem Pohorju, saj Slovenke opravljajo treninge, je potrdil, da bodo kvote izkoristili ter bodo ponudili priložnost mlajšim tekmovalkam, ki tekmujejo v evropskih pokalih.

Ob Štuhčevi bodo glavna slovenska orožja na Zlati lisici Meta Hrovat, Ana Bucik in Maruša Ferk. Tina Robnik že vadi in se pripravlja na vrnitev po lanski poškodbi. O njenem nastopu v Mariboru se bodo odločali glede na trenutno formo. Za Ano Drev, ki si je poškodovala koleno na treningu na Kronplatzu, se je sezona že predčasno sklenila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.