Šport > Zimski športi
618 ogledov

"Kosi je danes dosegel posebno zmago"

klemen kosi Epa
Klemen Kosi je v Wengnu nastopil prvič po hudem padcu v Bormiu.

Povratnik v karavano belega cirkusa Klemen Kosi je kombinacijo v Wengnu končal na 29. mestu in tako osvojil dve točki za svetovni pokal. To je bil njegov prvi nastop po grozljivem padcu v Bormiu, v katerem je utrpel zlom ličnice in nosu.

Klemen Kosi Wengen Kombinacija Šport Čater pridobil, Hadalin izgubil, Kosi do prvih točk po padcu

Trenerja Petra Pena sicer ni prepričal z dobro vožnjo, ampak z borbenostjo in pogumom. "Kosi je danes dosegel posebno zmago. Čeprav je opravil dve slabi vožnji, je pokazal veliko borbe in prišel do točk, tako da je to zanj mala zmaga po padcu v Bormiu," je povedal Pen.

Od šesterice Slovencev na startni vrsti so točke osvojili trije. "Celotna ocena je nekako polovična. Trije smučarji v cilju in v točkah. Tudi smučanje je bilo nekako tako. V slalomu se je ravno okoli številk, ki sta ju nosila Martin Čater in Štefan Hadalin naredila smučina in nista mogla spustiti smuči teči. Oba sta potem odpeljala soliden smuk, Martin pravzaprav zelo dobrega. Dvanajsto in osemnajsto mesto, ki ga je dosegel Hadalin, sta dva dobra rezultata."

ilka štuhec Spet vrhunska Šport Razposajena Štuhčeva tekmico okopala v penini

"Več sem pričakoval od Mihe Hrobata, ki pa mu je pred ciljem v slalomu zmanjkalo koncentracije in je sledil odstop. Za Boštjana Klineta pa je bilo slabo, ker se je spored obrnil. Lažje mu je postaviti smernice v smuku in se potem boriti v slalomu. Jutri bodo na smuku nastopili Kline, Čater in Hrobat. Za Kosija smo se odločili, da se že danes odpravi v Kitzbühel, da se v miru pripravi na naslednje tekme. Tam bo morda opravil tudi kakšno vožnjo na evropskem pokalu," je še povedal Pen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.