Šport > Zimski športi
1923 ogledov

Štuhčeva ohranila formo

Ilka Štuhec
Ilka Štuhec bo tudi ta konec tedna merila na najvišja mesta.

Mariborčanka Ilka Štuhec je bila tretja na drugem treningu smuka v italijanski Cortini d'Ampezzo. Za najhitrejšo, Švicarko Corinno Suter, je zaostala 36 stotink sekunde, pred edino slovensko predstavnico pa je bila še Avstrijka Cornelia Hütter (+0,27). Štuhčeva je bila na prvem treningu deveta. Za Norvežanko Ragnhild Mowinckel je zaostala 73 stotink sekunde. Druga je bila Avstrijka Tamara Tippler (+0,06), tretja pa Francozinja Romane Miradoli (+0,39).

"Oba treninga danes sta mimo. Nista toliko pomembna rezultata, kot so pomembni moji občutki. Na prvem sem si vzela malo več prostora, malo širše linije, da vidim kako in kaj se dogaja, saj je minilo že kar nekaj časa je odkar sem vozila smuk tukaj. Medtem ko na drugem treningu sem že bolj tekmovala, skrajšala sem linije, mi je pa vseeno ostalo še kar nekaj rezerve do jutri. Vse bom podrobno pogledala ter napake popravila," je Mariborčanka dejala po obeh treningih.

Američanka Lindsey Vonn, deseta na prvem treningu, na drugem ni startala. rekorderka po številu zmag v ženski konkurenci svetovnega pokala se vrača po poškodbi kolena, ki jo je staknila na začetku sezone.

Ilka Štuhec Globok poklon Šport Smukaška kraljica krono predala Štuhčevi

Štuhčeva je dobila zadnji dve preizkušnji v hitrih disciplinah, 18. in 19. decembra je vse tekmice premagala v Val Gardeni. V Cortini se organizatorji sicer borijo tudi s snežno podlago, saj je nazadnje močneje snežilo novembra lani, zato je večina proge na umetnem snegu. "Podlaga na progi je sicer malce drugačna kot načeloma tukaj v Cortini, sneg se je kar nekajkrat zamenjal tekom proge, ampak še vedno je v bistvu super, je tekoče, da se super smučat. Kakšne bodo razmere jutri oziroma v prihodnjih dneh, bomo še videli. Odvisno je od vremenskih razmer, za katere je težko predvideti kakšne bodo. Napovedi so zelo različne, ampak upam da bo dobro." dodaja Štuhčeva. 

V Cortini bo jutri ob 12. uri na sporedu smuk, ki bo nadomestil odpovedano smukaško preizkušnjo iz St. Antona. V soboto bo na sporedu še en smuk, v nedeljo pa superveleslalom.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice