Šport > Zimski športi
1301 ogledov

Hadalin v Adelbodnu do izjemnega rezultata

Štefan Hadalin Epa
Marcelu Hirscherju tretji dvojček zmag v Adelbodnu, Štefan Hadalin slalom končal na 10. mestu.

Marcel Hirscher je veliki zmagovalec Adelbodna. Po veleslalomu je v manj kot 24 urah dobil še slalomsko tekmo za svetovni pokal alpskih smučarjev. To je njegov še tretji dvojček zmag na tem švicarskem prizorišču. V deseterici je tekmo končal edini slovenski finalist Štefan Hadalin, ki je v finalu pridobil tri mesta in je končal na desetem mestu.

Triindvajsetletni Vrhničan na šestih startih v Adelbodnu še nikoli poprej ni prišel višje, pred dvema letoma je bil  20. "Sem zelo zadovoljen. Upam, da bo ta rezultat pozitivno vplival na mojo samozavest in da bom s to pozitivno energijo in sproščeno šel naprej v januar. Boljši občutek sem imel v drugi vožnji, bolj sem si zaupal, vožnja je bila bolj tekoča. Sem pa še vedno delal manjše napake, ki so sestavni del tveganja v takšni konkurenci. To želim popraviti in, ko bom to popravil, bo rezultat še boljši," je v izjavi za Radio Slovenija dejal Hadalin.

žan kranjec Trener pojasnil Šport Kranjcu je bilo tokrat še posebej težko

Za Hirscherjem se je uvrstil Clement Noel (+0,50), Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,71) je bil tretji. Hirscher je bil po prvi vožnji tretji, a je znova mojstrstvo pokazal v finalu ter se zavihtel na vrh. Rojak Marco Schwarz, ki je bil najhitrejši po prvi vožnji, v finalu ni zdržal pritiska in je odstopil pred slovito ciljno strmino.

Adelboden | Avtor: Epa Epa

Hirscher je leta 2012 prvič osvojil tako veleslalom kot slalom v Adelbodnu, nato je ta dosežek ponovil lani in še letos.

Najboljši smučar zadnjih osmih sezon je z deveto zmago v Adelbodnu, pet jih ima v slalomu in štiri v veleslalomu, postavil rekord po številu zmag med moškimi na enem prizorišču, rekorden je tudi s po novem s 16 osvojenimi stopničkami v Adelbodnu, kar je prav tako največ med moškimi na enem prizorišču.

Anna Fenninger, veselje Pa ne že spet! Šport Konec sezone za smučarsko zvezdnico Žan Kranjec VSL Šport Kranjec odličen na drugi progi

Hirscher si je v boju za osmi veliki kristalni globus po 20 tekmah, do konca sezone jih je na sporedu še 21, zagotovil že 976 točk. Prvi zasledovalec Kristoffersen jih ima 571, tretji Francoz Alexis Pinturault pa 494.

Najboljši Slovenec skupno je 19. Žan Kranjec, ki se po sobotnem petem veleslalomskem mestu na slalomski progi ni prebil v finale. Hadalin v slalomskem seštevku po novem zaseda 20. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice