Šport > Zimski športi
3258 ogledov

Ilka bo morala spremeniti načrte

ilka štuhec Epa
V St. Antonu imajo težave pri pripravi prog za sobotni in nedeljski smuk in superveleslalom.

Četrtkov uvodni trening smuka so zaradi prevelikih količin novozapadlega snega prireditelji v St. Antonu že odpovedali.

Lindsey Vonn Načrt Šport Lindsey jo želi zagosti Ilki

Udeležbo na tekmah v Avstriji, kjer bo glavna slovenska adutinja Ilka Štuhec, je prek Instagrama potrdila tudi Američanka Lindsey Vonn in s tem napovedala nadaljevanje boja za rekordni niz zmag v svetovnem pokalu. 

Doslej je Vonnova zmagala na 82 tekmah, rekorder Ingemar Stenmark iz Švedske jih ima 86. Njene načrte pa lahko prekriža vreme, saj obilno sneženje povzroča prirediteljem tekem v Alpah, tudi v St. Antonu, oblilo težav pri pripravah prog. Prvi trening smuka na progi Karl-Schranz bo tako zaradi odpovedi dan prej šele v petek.

Vremenske napovedi za sobotno tekmo svetovnega pokala alpskih smučark v St. Antonu so ugodne, kritična pa naj bi bila nedelja, avstrijska tiskovna agencija APA povzema napovedi državne meteorološke službe.

Po obilnem sneženju v četrtek, ko naj bi na Tirolskem zapadlo okrog 30 centimetrov snega, se bodo po napovedih padavine v petek in tudi v soboto, ko je predviden smuk, umirile. Padavine se bodo po napovedih ponovno okrepile v nedeljo, ko naj bi bil na sporedu superveleslalom.

Tekme svetovnega pokala v St. Antonu bodo prve v hitrih disciplinah od zmage Ilke Štuhec v smuku in superveleslalomu v Val Gardeni 18. in 19. decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.