Šport > Zimski športi
2995 ogledov

Lindsey jo želi zagosti Ilki

Lindsey Vonn
Američanka se vrača v lov za Stenmarkom.

Lindsey Vonn se namerava na tekme svetovnega pokala vrniti že ta konec tedna, ko bodo znova na sporedu hitre discipline. "Nisem še končala! Za mano je šest težkih tednov, a se že veselim vrnitve v startno hiško. Se vidimo v St. Antonu," je na instagramu zapisala Američanka, ki še vedno potrebuje štiri zmage, da bi ujela dosežek Ingemarja Stenmarka, ki je zabeležil 86 uvrstitev na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Vonnova je na začetku sezone morala izpustiti kopico tekem po padcu na treningu v Copper Mountainu v Koloradu. Znova si je poškodovala koleno. Kasneje je morala izpustiti tekme v Lake Louisu, St. Moritzu in Val Gardeni, kjer je na superveleslalomu in smuku dvakrat slavila Ilka Štuhec. Prav Slovenka bi znala biti trd oreh za Vonnovo pri lovljenju Stenmarkovega rekorda.

Štiriintridesetletna Američanka se je sicer nameravala upokojiti po tej sezoni, a bo njeno slovo zdaj moralo še nekoliko počakati. Ker si želi izboljšati dosežek legendarnega Šveda, bo naslednjo zimo tako nastopila vsaj še v kanadskem Lake Louisu, ki je najuspešnejše smučišče za ameriško zvezdnico.

V naslednjih treh tednih bo sicer na sporedu šest tekem v hitrih disciplinah, Vonnova pa je doslej v St. Antonu že dvakrat preagala vso konkurenco. Po avstrijskem prizorišču bosta superveleslalom in smuk gostila še Cortina d’Ampezzo in Garmisch-Partenkirchen.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice