Šport > Zimski športi
11921 ogledov

Tako sta reagirali Mazejeva in Vonnova

maze vonn Epa Tina Maze in Lindsey Vonn.
Slovenski šampionki sta ob velikem uspehu čestitali tudi legendi alpskega smučanja.

Ilka Štuhec je z dvema zmagama v prav toliko dnevih vzbudila pozornost belega cirkusa in napovedala boj za najmanj dva mala kristalna globusa. V smukaški razvrstitvi se je povzela na drugo mesto in ima 68 točk zaostanka za vodilno Avstrijko Nicole Schmidhofer.  V superveleslalomskem seštevku je trenutno na četrtem mestu in ima 56 točk manj od vodilne Američanke Mikaela Shiffrin.

Z dvema zmagama v Val Gardeni je prav tako naredila velik skok v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer se je povzpela na peto mesto in ima 387 točk manj od navidezno neluovljive Shiffrinove.

Šthučeva sta ob velikem uspehu, ki je še toliko večji, če upoštvamo, da se tekmovalka vrača po resni poškodbi kolena, čestitali tudi nekdanji veliki rivalki Tina Maze in Lindsey Vonn.

"Bravo, Ilka Štuhec," je v torek po zmagi Štuhčeve na smuku zapisala Mazejeva, dan kasneje pa dodala: "Izjemno." Vonnova se ni odločila za osebno čestitko, temveč je na uradnem tviteru profilu delila objavo ameriške smučarske zveze, s katero se je večkrat poškodovana smučarka očitno poistovetila.

"Velike čestitke Ilki Štuhec, ki je pometla s konkurenco v svetovnem pokalu. Vemo, kako težko se je vračati po poškodbi in se vrniti na vrh zmagovalnega odra. Bravo," so Štuhčevi čestitali Američani.

Mazejeva je v karieri zbrala 26 zmag na tekmah svetovnega pokala, a le pet v hitrih disciplinah - štiri v smuku in eno v superveleslalomu. Vonnova je kraljica hitrih disciplin, saj ima na računu 43 smukaških in 28 superveleslalomskih zmag.

Štuhčeva je trenutno pri devetih zmagah, petkrat je slavila v smuku, trikrat v superveleslalomu in enkrat v kombinaciji.

Komentarjev 1
  • Avatar Wallisonta
    Wallisonta 23:44 19.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top