Šport > Zimski športi
3660 ogledov

"V redovalnici bi izgledalo slabo, v športnih novicah fantastično"

žan kranjec Epa
Ilka Štuhec in Žan Kranjec sta v dveh dneh poskrbela za tri zmage slovenskega alpskega smučanja.

Majhna državica na sončni strani Alp je imela pred manj kot 48 urami na svojem računu 80 zmag na tekmah svetovnega pokala v alpskem smučanju, nato pa sta vajeti prevzela najbolj vrača slovenska smučarja ta hip - Ilka Štuhec in Žan Kranjec - ter v samo dveh dneh kar trikrat razveselila slovenske ljubitelje belega cirkusa.

Ilka Štuhec Super Ilka! Šport Štuhčeva do druge zmage v dveh dneh

Dvakrat je Zdravljica zadonela v italijanski Val Gardeni, kjer je Štuhčeva dobila smuk in superveleslalom ter se tako veselila prvih zmag po vrnitvi v svetovni pokal. Za piko na i izjemnemu uspehu je nato poskbel Žan Kranjec, ki je ugnal vso konkurenco v Avstrijskem Saalbachu in Sloveniji prismučal prvo veleslalomsko zmago po 37 letih.

Pred njim je edino slovensko veleslalomsko zmago dosegel pokojni Boris Strel daljnega leta 1981 v Cortini d'Ampezzo. Strel je takrat tekmoval pod jugoslovansko zastavo, tako da je Kranjec postal prvi slovenski zmagovalec veleslaloma v zgodovini samostojne države.

žan kranjec Veleslalom Šport Slovenski dan! Kranjec po 36 letih nasledil Strela!

Slovenski dosežki so močno odmevali na družbenih omrežjih, kjer so Štuhčevi in Kranjcu čestitali številni nekdanji in aktualni športni zvezdniki, novinarji ter navijači. "Izjemno," je uspeh pospremila naša najuspešnejša smučarka vseh časov Tina Maze. "V redovalnici bi izgledalo slabo, v športnih novicah fantastično! Nova današnja enka. Bravo, Žan Kranjec," so zapisali pri Košarkarski zvezi Slovenije (KZS). "Čestitke, Ilka Štuhec, tako se vračajo le največji," je zapisal slovenski kolesar Primož Roglič. 

"Kakšen dan za našo smučarijo. Dvojna zmaga. Čestitke, Ilka Štuhec in Žan Kranjec," se je oglasil nekdanji vrhunski smučar Jure Košir. "Kakšen neverjeten dan za slovensko smučanje, najprej Ilka Štuhec, nato še Žan Kranjec," pa se je veselju pridružila novinarka Sanja Modrić. "Škoda, da danes ni še kakšne tekme na sporedu. Carica in car, Ilka Štuhec in Žan Kranjec. Čelado dol," pa je dodal njen kolega Aleš Smrekar.

Čestitke so deževale z vsega sveta. "Lepo je videti novega zmagovalca v veleslalomu. Pametno smučanje Žana Kranjca. Brutalna tekma. Otroci, zato se hodi v telovadnico. Odlična dva dneva za Slovenijo po zmagi Ilke Štuhec v smuku in superveleslalomu," je zapisal Ian Findlay.

"Neverjetnih 48 ur za slovensko smučanje. Žan Kranjec do prve zmage v Saalbachu. Ilka Štuhec pometla s konkurenco na smuku in superveleslalomu v Val Gardeni," pa je zapisal Brian Pinelli. Še več odzivov si preberite v priloženih objavah.

Komentarjev 2
  • Avatar Wallisonta
    Wallisonta 23:43 19.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

  • Holly_Blake 16:46 19.december 2018.

    Po zapustitvi mojega prejšnjega dela pred 2 meseci, sem imel nekaj sreče, da sem izvedel o tej spletni strani, ki je bila za mene varčevanje z življenjem ... Ponujajo delovna mesta, za katere lahko ljudje delajo na spletu iz svoje ...prikaži več hiše. Moja najnovejša plača po tem, ko sem delala za njih 4 tedne, je bila za 28397 $ ... Neverjetno stvar je, da je edina stvar potrebna preprosto tipkanje in dostop do interneta ... Preberite vse o tem tukaj ..... >>>>>>> www.Internet43.Com