Šport > Zimski športi
5191 ogledov

Štuhčeva do druge zmage v dveh dneh

Ilka Štuhec
Ilka Štuhec tudi tokrat na samem vrhu.

V torek je Ilka Štuhec v Val Gardeni prišla do osme zmage v svetovnem pokalu, pete smukaške. Tokrat je bila na isti progi na vrsti še superveleslalomska preizkušnja, pričakovanja v slovenskem taboru pa po odlični včerajšnji predstavi zelo visoka. Štuhčeva je na žrebanju številk tokrat izbrala številko 11, ostale glavne favoritinje pa so se na progo podale za njo.

Na italijanskem smučišču sicer ni nastopila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je slavila na prvih dveh supervelesalomih sezone, a se je tokrat odločila, da se bo raje dobro pripravila na prihajajoče tekme v tehničnih disciplinah.

Ob nastopu Slovenke sta z enakim časom vodili Tina Weirather in Nicole Schmidhofer, Štuhčeva pa je že pri prvih vratcih naredila napako, a bila vseeno najhitrejša na prvem merjenju časa. Njena prednost je narastla do 39 stotink, nato pa je znova sledila napaka, zaneslo jo je iz idealne smeri, na zadnjem merjenju pa je njena prednost pred vodilno dvojico znašala le še 14 stotink. Do cilja je Slovenka obdržala pet stotink prednosti. 

Novo zmago Slovenke je zelo ogrozila Švicarka Jasmine Flury, ki je še ob zadnjem merjenju časa imela dve stotinki prednosti pred Štuhčevo, vendar je v cilju zaostala za šest stotink in bila kljub majhni razliki šele četrta. Po nastopu Nicol Delago s številko 26, ki je bila na smuku druga, je postalo jasno, da bo Štuhčeva vpisala še svojo deveto zmago med elito. Nekoliko je zagrozila še Francesca Marsaglia, ki je v cilj prišla kot šesta z 29 stotinkami zaostanka.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 4
  • Rebecca_Elkington 17:45 19.december 2018.

    Po zapustitvi mojega prejšnjega dela pred 2 meseci, sem imel nekaj sreče, da sem izvedel o tej spletni strani, ki je bila za mene varčevanje z življenjem ... Ponujajo delovna mesta, za katere lahko ljudje delajo na spletu iz svoje ...prikaži več hiše. Moja najnovejša plača po tem, ko sem delala za njih 4 tedne, je bila za 28397 $ ... Neverjetno stvar je, da je edina stvar potrebna preprosto tipkanje in dostop do interneta ... Preberite vse o tem tukaj ..... >>>>>>> http://www.Internet43.Com

  • jakec1575 14:18 19.december 2018.

    Vrniti se po poskodbi in biti na vrhu je pomoje najvecji zivljenski dosezek. Take obcutke doseze verjetno zgolj 0,001% Slovencev in državljanov sveta. Verjetno še preoptimistično. Pot nazaj na vrh je pot osebne rasti. Cestitke iz srca!!! vrhuuuuunsko!!

  • Spark 13:42 19.december 2018.

    Toooooo.....

Sorodne novice