Šport > Zimski športi
3227 ogledov

Kranjec odlično, prehitel tudi Hirscherja

Žan Kranjec
Žanu Kranjcu se je po prvi vožnji obetala vrhunska uvrstitev.

V avstrijskem Saalbach-Hinterglemmu so se za točke svetovnega pokala znova merili veleslalomisti, na prvi progi pa se je izkazal tudi največji slovenski adut. Žan Kranjec se je na progo podal kot šesti, v cilj pa prišel kot četrti z 52 stotinkami zaostanka za vodilnim. Kasneje nihče od tekmecev ni uspel prehiteti Slovenca, za njim je zaostal tudi Marcel Hirscher, ki je v nedeljo in ponedeljek slavil na dveh tekmah v Alta Badii. Avstrijec je zasedel peto mesto, za Kranjcem si je pridelal 19 stotink zaostanka.

Najhitrejši na prvi progi je bil sicer Šved Mats Olsson, na drugo mesto se je uvrstil domačin Manuel Feller (+0,03), tretji pa je bil Švicar Loic Meillard (+0,30). Manj kot sekundo je za Švedom, poleg Kranjca in Hirscherja, zaostal le še šestouvrščeni Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,89).

Na startu prve vožnje je bil od Slovencev še Miha Hrobat s številko 64, a ni bil uspešen. Njegova vožnja se je končala že po prvem merjenju vmesnega časa z odstopom in brez uvrstitve.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Saalbach je nadomestna lokacija za odpadli moški veleslalom, ki bi moral biti v Söldnu. Saalbach je sicer že bil v zgodovini prizorišče slovenskega zmagoslavja. 23. marca 1988 je na tem smučišču slavila Mateja Svet na ženski veleslalomski preizkušnji. 

Več sledi ...

Komentarjev 2
  • supreme 12:33 19.december 2018.

    v bistvu je HIR zaostal za kranjcem glede na to ,da je štaral za njim,......in ne ,da je on njega prehitel

Sorodne novice