Šport > Zimski športi
3498 ogledov

Takšno je zdaj stanje nesrečnega Gisina

Marc Gisin Reševalni pas/Twitter
Marc Gisin bo prepeljan v Švico.

Švicarska smučarska zveza je v soboto zvečer sporočila, da je Marc Gisin, ki je grdo padel na sobotnem smuku alpskih smučarjev v Val Gardeni, v stabilnem stanju. Tridesetletnika bodo odpeljali v Švico, kjer bodo opravili dodatne zdravniške preiskave.

Gisin je na kameljih grbinah proge Saslong prekrižal smučke, smučarja je vrglo v zrak, ob pristanku je padel na bok in z desno stranjo glave udaril v trdo snežno površino.

Videlo se je, da je izgubil zavest, saj je negiben obležal na snegu. Poškodovanega so v dolino po 20 minutah prepeljali s helikopterjem. Prekinitev je trajala pol ure. Njegovi sestri sta olimpijski šampionki Dominique in Michelle Gisin, ki je sporočila, da je bratovo stanje stabilno, v soboto zvečer je to potrdila še švicarska zveza.

Marc Gisin Video Šport Gisin po grozovitem padcu nezavesten obležal na progi

"Njegovo stanje je tako stabilno, da bo lahko odletel nazaj v Švico, kjer bo opravil dodatne preglede. Pričakujemo, da bomo izvide imeli v nedeljo popoldan," je zapisala zveza v izjavi za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.