Šport > Zimski športi
556 ogledov

Žan Kranjec znova v deseterici

Žan Kranjec Epa
Najboljši slovenski veleslalomist je v drugi vožnji izgubil nekaj mest.

Alpski smučarji so na tradicionalni turneji po Dolomitih smukaško Val Gardeno zamenjali za Alto Badio, kjer je Žan Kranjec lani po 16 letih Slovenijo v tej disciplini s tretjim mestom, prvimi stopničkami, znova vrnil na oder za zmagovalce. Tudi tokrat se je izkazal na prvi progi. Za sekundo in 55 stotink je zaostal za Avstrijcem Marcelom Hirscherjem in osvojil šesto mesto.

Avstrijski šampion je bil tokrat že v prvi vožnji razred zase, še najbolj se mu je približal Šved Mats Olsson, ki je zaostal 94 stotink, natančno sekundo zaostanka pa si je pridelal presenetljivi Švicar Marco Odermatt, ki je nastopil s številko 27. Pred najboljšega slovenskega veleslalomista sta se uvrstila še Manuel Feller (+1,03) in Norvežan Henrik Kristoffersen (+1,33).

Zaostanki smučarjev za Kranjcem so bili zelo majhni, še 12. Elia Zurbriggen je tako za Slovencem zaostal le tri desetinke. Štefan Hadalin (+4,16) je bil prepočasen za nastop v drugi vožnji, osvojil je 40. mesto, Miha Hrobat pa je med 81 tekmovalci startal s številko 76 in bil 65. (+7,72).

Kranjec na drugi progi ni izkoristil dobrega izhodišča za napad, v drugo je zabeležil šele 17. čas in nazadoval po lestvici. Na koncu si je razdelil deveto mesto s Švicarjem Thomasom Tumlerjem in Francozom Victorjem Muffat-Jeandetom. Pred nastopom Hirscherja je vodil Thomas Fanara, ki je bil po prvi vožnji šele 14. Avstrijec je z lahkoto ohranil prednost in tekmo dobil z 2,53 naskoka. Tretje mesto je zasedel Alexis Pinturault, ki si je tretjo stopničko prismučal s sedmega mesta.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice