Šport > Zimski športi
425 ogledov

Kranjec šesti nosilec, a daleč od podobne uvrstitve

žan kranjec Epa
Nova zmaga za avstrijskega šampiona.

Avstrijski alpski smučar Marcel Hirscher je zmagovalec paralelnega veleslaloma za točke svetovnega pokala v italijanski Alta Badii. Edini Slovenec na tekmi Žan Kranjec je obstal na prvi oviri, v šestnajstini finala ga je izločil Avstrijec Stefan Brennsteiner.

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Hirscher, ki je v Alta Badii še drugič v dveh dneh pokazal svojo premoč, je v velikem finalu za ugnal Francoza Thibauta Favrota, ki je sicer vpisal največji uspeh kariere. Favrot je na poti do finala izločil rojaka Alexisa Pinturaulta in Norvežana Henrika Kristoffersna. V malem finalu je Pinturault premagal Šveda Mattsa Olssona.

Avstrijski šampion je v Alta Badii, ki je četrto leto po vrsti gostila paralelni veleslalom, prišel do najboljšega rezultata v tej disciplini. Vpisal je 62. zmago v svetovnem pokalu, s katero se je na tretjem mestu izenačil z rojakinjo Annemarie Moser-Pröll. Več zmag od obeh Avstrijcev imata le legendarni Šved Ingemar Stenmark, ki je slavil 86-krat, in Američanka Lindesey Vonn, ki ima 82 zmag. Devetindvajsetletnik je v tej sezoni slavil četrtič, pred tem je dobil slalom v Leviju ter veleslalomu v Val d'Iseru in Alta Badii.

Kranjec je nastopil kot šesti nosilec. V prvi vožnji si je na Slovenec prismučal 31 stotink prednosti, a jih je v drugi vožnji zapravil, Brennsteiner je slavil 18 stotinkami zaloge. Kranjec je na koncu osvojil 29. mesto in dobil dve točki za svetovni pokal.

Smučarje v sredo in četrtek čakata novi tekmi, slalom in veleslalom, v Saalbachu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice