Šport > Zimski športi
4617 ogledov

Štuhčeva: Prestrašila sem se, skoraj sem se prekucnila

Ilka Štuhec
Slovenski junakinji tekem v Val Gardeni se je na startu pripetila manjša prigoda.

Ilka Štuhec si je kljub nekaj manjšim napakam prismučala drugo zaporedno zmago v svetovnem pokalu, potem ko je v Val Gardeni po torkovem smuku dobila še sredin superveleslalom. "Smučala sem sproščeno, še vedno z napakami, a je kot kaže bilo dovolj. Na startu sem sicer malo sama sebe prestrašila pri poganjanju, ker sem se malo preveč nagnila na stran in sem se skoraj prekucnila, ampak sem potem bila okej. Imela sem vse informacije s proge, kje moram tempirati in dodajati. Sem odpeljala tako, kot znam," je v prvi izjavi za Val 202 v ciljni areni povedala zmagovalka.

ilka štuhec Približek Šport Dragi FIS, to pač ni slovenska zastava

Napaka v bližini kameljih grbin jo je skoraj stala zmage in stopničk. "Tam, kjer se mi je pripetila napaka in sem bila res pozna, sem vedela, da me ne sme zajeti panika, da moram nesti s sabo čim več hitrosti in potem dobro zadeti smer na skoku in oddelati še vse te zavoje do cilja. Malo sem bila presenečena v cilju, sploh, ko sem videla, kako skupaj smo. Super," je dodala. 

maze vonn Poklon Štuhčevi Šport Tako sta reagirali Mazejeva in Vonnova

Igra stotink ji je bila tokrat naklonjena. "Danes so se stotinke izšle meni v prid, drugič se bodo mogoče komu drugemu. Vsekakor noro. Sezona je še dolga, čaka me priprava na januarske tekme, ampak mislim, da bodo prihajajoči prazniki zelo v redu."

To je bila tretja superveleslalomska zmaga za Štuhčevo v svetovnem pokalu, po Cortini d'Ampezzo (29. 1. 2017) in Crans Montani (25. 2. 2017). Slovenske smučarke so v svetovnem pokalu osvojile sedem zmag na ženskih superveleslalomih. Vodi Štučeva s tremi. Katja Koren, Alenka Dovžan, Mojca Suhadolc in Tina Maze so zmagale po enkrat.

Skok v zakulisje Šport Tega se ne da hliniti, tako je slavil novinar RTV Slo
Komentarjev 1
  • Avatar Wallisonta
    Wallisonta 23:43 19.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top