Šport > Zimski športi
7425 ogledov

Tega se ne da hliniti, tako je slavil novinar RTV Slo

Print Screen Veselje Urbana Laurenčiča.
Žan Kranjec je postal šele drugi Slovenec z zmago na veleslalomih za svetovni pokal.

Slovenski smučar Žan Kranjec je z zmago na veleslalomu v Sallabachu poskrbel za zgodovinski uspeh slovenskega alpskega smučanja, saj je državi prismučal prvo veleslalomsko zmago po letu 1981. 

žan kranjec Popolna evforija Šport "V redovalnici bi izgledalo slabo, v športnih novicah fantastično"

Kanjec je v finalni vožnji napadel s četrtega mesta in ob prihodu v cilj za pol sekunde premagal takrat vodilnega Francoza Mathieua Faivreja. Rezultat je bil zelo spodbuden, a stopničke so bile še vedno pod vprašajem. Po nastopu Švicarja Loica Meillarda, ki je za Kranjcem zaostal 19 stotink, je postalo jasno, da bo Slovenec najmanj izenačil svoj najboljši rezultat v svetovnem pokalu.

ilka štuhec Približek Šport Dragi FIS, to pač ni slovenska zastava

Kot predzadnji se je na progo podal Avstriejc Manuel Feller in odstopil, na vrhu pa je ostal samo še vodilni po prvi vožnji Šved Matts Olsson. Ne glede na razplet je bilo jasno, da je Kranjec dosegel izid kariere.

Toda Olsson ni zdržal pritiska in tako kot šesterica smučarjev pred njim končal brez uvrstitve. Zmaga je tako pripadla 26-letnemu Ljubljančanu.

Kako je vse skupaj doživel komentator prenosa na drugem programu RTV Slovenije Urban Laurenčič, si poglejte v priloženem posnetku.

Komentarjev 2
  • Avatar Wallisonta
    Wallisonta 23:44 19.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

  • djdj 18:45 19.december 2018.

    To ni vse. Po radiu je bilo slišati kričanje kot, da bo za nekaj dni ostal brez glasu.